Bemutatkozik a Végerbauer-gazdaság, a különleges tejtermékek tárháza

Végerbauer István és felesége, Emília 1998-ban kezdték tevékenységüket a Soprontól néhány kilométerre fekvő Hidegségen. A település egyedi nevét hidegvízű forrása után kapta, aminek vízét napjainkban is megkóstolhatják az arra kirándulók, akiknek akkor sem kell messzire menniük, ha nem egy pohár vízre, hanem tartalmasabb italra, vagy finomságra vágynak. A Végerbauer család frissen fejt kecsketejjel, joghurttal és különleges sajtokkal várja a vásárlóit. 

A családi gazdaság „marketingese” Emília elmondta: a több mint húsz éve működő gazdaságban jelenleg összesen 70-80 kecskét és juhot nevelnek. Az állomány fenntartását, szaporítását saját tenyésztéssel biztosítják, hogy termékeikkel a legmagasabb minőséget és megbízhatóságot nyújtsák vásárlóiknak. A jószágok elé saját ökogazdálkodásukban termesztett gabona és takarmány kerül, így biztosítva a minőségi, vegyszermentes táplálékot számukra. Nagyon fontos értékük az is, hogy az elkészített termékek nem tartalmaznak tartósítószert, adalékanyagokat.

A Végerbauer-gazdaságban igazi különlegességeket, például mazsolás, vagy vaníliás krémsajtot is készítenek. A vásárlók körében egyébként a friss sajttermékek a legnépszerűbbek, amelyek lassú alvasztással, ülepítéssel készülnek, krémes állagúak és fűszerkeverékbe forgatva kerülnek értékesítésre.

A Végerbauer család nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy online is elérhetőek legyenek vásárlóik számára. Nemrégiben indult weboldaluk, a fertopartitej.hu, így ezen a felületen is leadhatják a vásárlók a rendeléseiket.  A Termelői Kosár oldalra is elsők között regisztráltak, amit nagyon jó lehetőségnek és segítségnek tartanak új vásárlóik elérésében.

Forrás: Kiss Rita, Győr-Moson-Sopron megyei területi felelős