A Nyakas Farm lett idén Magyarország Legszebb Birtoka

A kategóriagyőztesek között helyszíni szavazással lett 2020-ban Magyarország Legszebb Birtoka a Nyakas Farm. A családi gazdaság kategória három jelöltje közül a hajdúnánási farmot találta a legkiemelkedőbbnek a zsűri.

Az öt telephelyből álló gazdaság súlyát jól illusztrálja a 4900 Holstein-fríz szarvasmarha, a 600 juh és a közel 1800 hektárnyi megművelt terület. A tenyésztői versenyek rendszeres díjazottjaként a család mégis a tehenészetből kikerülő napi 60-70 ezer liter tejre, annak minőségére a legbüszkébb. Ehhez persze a fejlett technikai háttérre – többek között a 40 állásos carussel fejőházra – is szükség van, de a család és a 130 munkatárs nélkül lehetetlen is lenne tartani ezt a színvonalat – vallja nem kis büszkeséggel Nyakas András.

A generációváltás éveiben járó gazdaság még mindig fejlődik, így már nemcsak az 1600-as évekig visszanyúló családfa, hanem az Arató Fesztivál megrendezése, a Holstein-fríz Egyesület rendezvényei, a McDonald’s boldog tehenei, szóval a mai Nyakas Farm is öregbíti a város hírnevét.

A győztest számtalan más szakmai elismerés (például állattenyésztés kategóriában Az Év Agrárembere) mellett a hajdúnánási képviselő-testület elismerését is megkapta a városért tett munkájáért.

Forrás: Nagy Csilla, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei területi felelős