Új településközpont várja az Egerszalókra látogatókat

Közel 300 millió forintból jött létre Egerszalók központjában egy olyan turisztikai fogadótér, amely immár rendezvények megtartására is alkalmas. A téren immár egy kávézó is található, ahol a vendégek kulturált környezetben tudnak pihenni, szórakozni.

A fogadótér kialakítása régi és fontos adóssága volt a településnek, hiszen bár Egerszalókot évente több százezer látogató keresi fel, a központban eddig nem volt olyan közösségi tér, amely ki tudta volna szolgálni a turistákat. Ezért volt szükséges a település központjában egy olyan közösségi térre, amely alkalmas különféle rendezvények helyszínének, lehetőséget biztosít a gyermekek számára is kikapcsolódásra, játékra, miközben a szülők kellemes környezetben tudnak kávézni, vagy részt venni különböző rendezvényeken.

A kép eltávolítva.

A fogadótér igényes mészkőburkolatot kapott, továbbá megtörtént a rendezvények megtartásához szükséges elektromos hálózat kialakítása. A Lugas-kávézó egyik oldalán kerékpárkölcsönzőt, a másikon játszóteret, valamint egy kis pihenőparkot találni. A téren megforduló látogatókat három információs pont várja. A turisztikai fogadótér végében megújult a Laskó-patak partja, ahol a több zöldfelület mellett egy Kneipp-taposó is helyet kapott, amelyet bárki ingyenesen igénybe vehet. 

A fogadótérrel átellenben született meg a Falukert. Ebben találhatók a falu gyümölcsei, amelyeket bárki megkóstolhat, továbbá az egyéb dísznövényekkel történő beültetés is hozzájárul a település imázshoz. A Falukertben helyet kapott egy információs pont, valamint annak oldalában 16 parkolóhelyet alakítottak ki. Pakolóhelyből további 20 újat létesítettek a projekt keretében, amiből 15 közvetlenül kapcsolódik a fogadótérhez, 5 pedig a Széchenyi István úton kapott helyet.

Forrás: ifj. Jámbor Dénes, Heves megyei területi felelős