Több mint nyolckilós darab lett Heves megye idei gímszarvas trófeája

“A vadászatot egyáltalán nem a lövés tudománya, nem a gyilkolás és nem az étel, a bőr s a trófea jelenti, hanem mindez együtt, és még sok sok minden, ami túl van ezeken. Ősi örökség ez, amit egyik ember örököl, a másik nem...” (Fekete István)

Október 16-án, az Egererdő Zrt. szervezésében rendezték meg a 2020. évi Heves megyei gímszarvas trófea bemutatót. A Mátra erdeinek közepén meghúzódó Nagyhalmaj-tisztáson megrendezett eseményen az Egererdő Zrt. bemutatta és értékelte az idei gímszarvas-bőgés szezonját. 2020-ban összesen 77 darab bikát értékelt le a vadászati hatóság. Közülük egy 8,62 kg-os, tízéves állat volt a legnagyobb trófea, melyet a mátrafüredi vadászterületen lőttek. 

Az Egererdő Zrt. felügyelete alatt álló Heves megyei vadászterület három területből – az Egerbaktai, a Mátrai és a Bükki részekből – áll, ahol az idén a 77 kilőtt vad mellett csupán 5 elhullás történt. A trófeák átlagsúlya 4,47 kg volt. 

A koronavírus okozta helyzet, valamint az ezzel összefüggésben elmaradó külföldi vendégvadásztatások dacára is sikeres évet zárhatnak a vadászok és vadásztársaságok. A következő időszak feladata a további évekre való felkészülés lesz a minél sikeresebb vadászat és vadásztatás érdekében.

Forrás: ifj. Jámbor Dénes, Heves megyei területi felelős