Pályázat: halasi csipkét a modern enteriőrbe!

Az Agrárminisztérium, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány, a Vesta Home Magyarország Zrt., és a Lakberendezők Országos Szövetsége pályázatot hirdet a hazai lakberendezők és belsőépítészek számára, melynek keretei közt egy világhírű hungarikumot, a halasi csipkét kell betervezni egy 21. századi enteriőrbe.

A pályázat célja a halasi csipke időtállóságának bemutatása és a figyelemfelhívás arra, hogy ez ma is egy otthon éke lehet. A hungarikum bármilyen térben feltűnhet, de fontos, hogy egy egyedi látványtervet nyújtsanak be, melyben a bútorokon, textíliákon, burkolatokon esztétikusan, kreatívan és a csipke színvonalát és hagyományát megőrizve látható a motívum.

A pályamunka elkészítése nincs technikához kötve, a pályázók egyaránt küldhetnek kézi rajzokat digitális formában, vagy tervezőprogrammal készített látványterveket. A képek mellé egy rövid (300-500 szóból álló) leírást kell küldeni, ahol a pályázó bemutatja a látványterv elkészülésének folyamatát és az elkészült pályamunkát. Minimum 1, és maximum 3 pályamunkát küldhetnek be a pályázók. Nevezési díj nincs.

A pályázat anonim. Kérjük, hogy a pályamunkákra a pályázók ne tegyenek logókat vagy egyéb beazonosításra alkalmas grafikai elemet, feliratot. A díjazás előtt kérjük, hogy ne tegye közzé a pályázó az elkészült pályamunkát.

A szakmai zsűri kiválasztja a legjobb pályamunkát, és ezt díjazza 100 000 forintos pénznyereménnyel, plakettel és a Széchenyi meet-up keretein belül meg is tanulhatja a halasi csipke készítését. A fődíjon kívül 3 különdíjas pályaművet is díjaznak, melyet a Gróf Széchenyi Család Alapítvány, a Vesta Home Magyarország Zrt. és a Lakberendezők Országos Szövetsége választ ki és ad át.

A nyertesek megjelenhetnek a Halasi Csipke Estjén. A pályamunkák és a pályázók a díjazás után megjelennek különböző honlapokon és közösségi média oldalakon is, emellett a díjazott pályázóknak lehetősége van halasi csipke mintás lakberendezési termékek megtervezésében, melynek a Vesta Home Magyarország Zrt. ad teret.

A látványterveket png és .jpg formátumban küldhetik a pályázók a @email email címre. A kép felbontása legalább 1280×720 képpontos legyen. A pályázók az emailben csatoltan küldjék el a kitöltött pályázati adatlapot. A pályázat leadási határideje 2020. november 30. A díjátadóra 2020. december 10-én kerül sor a Halasi Csipke Estjén.

Forrás: Weidel Walter, Pest megyei területi felelős