Palóc Rozmaring

A Magyar Kormány gazdaságélénkítő programjának köszönhetően közel 300 millió forintot fordított Varsány Község Önkormányzata a Rozmaring Étterem kialakítására.

Az egészséges táplálkozás a jó közérzetünk és a mindennapi energiánk alapja, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő minőségű élelmiszer kerüljön az asztalunkra. Varsányban naponta 300 adag ételt készítenek kifogástalan minőségben, változatos menüt kínálva. Erre csak ráadás a Rozmaring étterem rövidesen megjelenő kínálata. Az itt dolgozók bíznak benne, hogy a pandémiát követően sok kedves vendéget személyesen is köszönthetnek majd a hamisítatlan, vidéki hangulatú vendéglőben. Addig is vállalják a környékbeli településeken az ételek kiszállítását.

Rozmaring

Kanyó Judit Varsány község polgármestere megjegyezte: „Különösen fontos és jelentőségteljes számunkra az Interaktív gasztronómiai oktató és bemutató tér létrejötte, hiszen a 10 éve működő közfoglalkoztatási program kimenete is egyben. Jól kiegészíti a 2015-ben létrehozott varsányi falugazdaságot: munkahelyeket teremt, komoly szerepe van a vidékfejlesztésben, hozzájárul a fiatalok helyben tartásához az itt élő emberek életminőségének a javításához. Régen várt, valódi, kézzel fogható gazdaságfejlesztésnek, a helyben megtermelt élelmiszerek feldolgozásának és felhasználásának lehetünk mostantól az élvezői. Mi komolyan gondoljuk, hogy az itt élők és a hozzánk érkezők palóc vendégszeretettel, falusi ízekkel, megélt és még élő hagyományokkal találkozhatnak. Mert fontos az örökség, a láng továbbadása. Sokan és sokat dolgoztunk azért, hogy megépüljön Varsány jelenleg legszebb és mindez idáig legnagyobb beruházása.”

Forrás: Bíró Anna, Nógrád megyei területi felelős