Konferenciák vidéki fiataloknak a vidéki fiatalokért

A tavasz beköszöntét a megszaporodott mezőgazdasági konferenciák is csalhatatlanul jelzik. Március végén két ilyet is rendeznek: az egyiken a magyar agrár-felsőoktatás aktuális kérdései, míg a másikon a vidéki fiatalokat foglalkoztató kérdések lesznek a reflektorfényben.

Az Agro Uni online konferenciáját március 25-én rendezik meg, az elmúlt egy év hagyományaihoz hűen online formában. Az agrárium iránt érdeklődőknek mindenképpen érdemes részt venniük, hiszen a konferencia során szó esik többek között az agrár-felsőoktatás globális trendjeiről, az átalakuló hazai agrár-felsőoktatási intézménystruktúráról, nemzetközi lehetőségekről, piaci kihívásokról, a hazai mezőgazdaság K+F+I tevékenységének fejlesztési irányairól is. Kiemelt szerepet kap a képzési struktúra és tartalom fejlesztésének lehetőségei, de vitatéma lesz a felnőtt- és szakképzés szerepe is az agrárképzések tekintetében. Az Agro Uni konferenciáján mások mellett Székely Rita, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat szakmai csoportvezetője is tart egy rendkívül izgalmasnak ígérkező előadást.

A Fókuszban a magyar agrár-felsőoktatás aktuális kérdései című konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit ezen a weboldalon keresztül lehet megtenni.

A március 30-án megrendezésre kerülő Vidéki Fiatalokért Fórum olyan aktuális témákat érint majd, mint a fiatalok lakhatási kérdései, az ő lehetőségeik vidéken, vagy a vállalkozásindítás. Az eseményen neves előadók között Zágorhidi Czigány Ákos, az MNVH Vas megyei területi felelőse is előadást tart, melynek témája az oszkói Hegypásztor Kör fiatalok körében végzett tevékenysége.

A részvétel ezen a fórumon is ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit ezen a linken keresztül tudnak megtenni az érdeklődők március 29. 12 óráig.

Mindkét konferencia a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat szakmai partnerségével kerül megrendezésre.

Forrás: MNVH ÁT, fotó: dmitriy ostretsov/unsplash