Tavaszi vetőmagokat kaptak a rászoruló vidéki családok

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász minden évben többmillió forint értékben juttat el élelmiszer-adományokat húsvét előtt rászoruló családok számára. Az idei évben a vasi plébániák nagycsaládosain kívül azon családokat támogatják, akiknek a megélhetése a járványhelyzet miatt veszélybe került. A szervezetnek immár az is hagyománya, hogy tavaszi vetőmagokkal ajándékozzák meg a támogatott családokat.

Idén 250 vetőmagcsomagot vásárolt az Egyházmegyei Karitász 1,1 millió forintért. Budapestről 200 csomag kaptak, így a Zöldellő Kertek országos vetőmagprogram részeként 450, az egyházmegyéhez tartozó család kaphat vetőmagadományt. Ezek olyan családok, ahol még élnek a nagyszülők, akik tudásukat tovább tudják még örökíteni gyermekeikre, unokáikra. Szeretnék, hogy a felnövő gyermekek már belenevelődnének a növénytermesztésbe, hogy a vidéki porták kertjeiben nem csak a fűnyíró berregjen, hanem a gyerekek a frissen szedett zöldséget fogyaszthassák uzsonnára.

A vetőmagokat Fekete Szabolcs atya, a szombathelyi Jézus Szíve templom plébánosa áldotta meg, aztán indultak útjára a csomagokkal a plébániák Karitász csoportjai.

Forrás: Zágorhidi-Czigány Ákos, Vas megyei területi felelős