Mezőgazdasági ösztöndíjpályázatot hirdetett meg a K&H

majort
2021. 05. 14., p – 13:03

Az idén is meghirdette „A fenntartható agráriumért” ösztöndíjpályázatot a K&H Bank Zrt. A támogatás a fiatal szakemberek tanulmányát, kutatását segíti, hogy hozzájárulhassanak a mezőgazdaság fenntartható fejlődéséhez. Az ösztöndíjra PhD, mester-, valamint alapképzésen tanuló hallgatók jelentkezhetnek szeptember 30-ig - írták.     

A közlemény a mezőgazdaság szempontjából meghatározónak nevezte a legújabb technológiák alkalmazását, hiszen azok  rugalmas és környezetkímélő termelést tesznek lehetővé. Becslések szerint a digitális megoldások már a közeli jövőben legalább 60 százalékkal javíthatják a termelés hatékonyságát - indokolták a korszerűsítést.
 
A K&H 2015 óta hirdeti meg a támogatást, és eddig összesen 6,8 millió forinttal segítette az agrár-felsőoktatásban tanuló nyertesek kutatómunkáját - olvasható a kiírást tartalmazó honlapon. Jelezték, hogy az idei pályázat a körforgásos gazdaságra összpontosít, tehát egyebek között a természeti erőforrások felelős felhasználásához, a pazarlás csökkentéséhez, hulladékok újrahasznosításához várnak újító ötleteket.

Forrás: MTI
Fotó: Freepik