Minőségi csokoládégyártás a Dél-Alföldön

majort
2021. 08. 07., szo – 10:05

Az idei év elején új csokoládégyártó üzem kezdte meg működését a Csongrád-Csanád megyei Székkutason. A Premium Choco csokoládék készítése során a kiváló minőség elérését tartják szem előtt, az elkészült üzemben a termelés teljesen irányított, mindezzel egyöntetű, magas minőségű csokoládétalapanyagot tudnak előállítani, amely kiválóan alkalmas a prémium minőségű termékek elkészítéséhez.


Az üzem létesítésének előzménye a már korábban rendkívül sikeresen működő Premium Choco manufaktúra volt, ahol kézműves csokoládékülönlegességeket állítottak elő. Az elhivatott tulajdonosok a Premium Choco Kft.-t azzal a céllal hozták létre, hogy olyan kézműves bonbonokat és táblás csokoládékat készítsenek, melyek formai megjelenésüket és felhasznált alapanyagaikat tekintve is egyedi élményt nyújtanak. Az általuk gyártott bonbonok, pralinék, trüffelek kiváló minőségű belga csokoládéból készülnek, tartósítószer felhasználása nélkül, prémium minőségben.

A felhasznált étcsokoládéik kakaótartalma minimum 67 százalék, de termékeik között megtalálhatóak a 73-74 százalék kakaótartalmú étcsokoládék is, melyek kifinomultabb ízvilágot képviselnek. Tejcsokoládéik kakaótartalma minimum 39-44 százalék, enyhén karamellás zamatúak, így kategóriájukban egyedülállók.

Termékeik közül a pálinkás bonbonok meghatározóak, melyek Magyarország dél-alföldi régiójából származó prémium minőségű párlatokból készülnek, a vidék napérlelt gyümölcseinek ízvilágával, egyedi technológiával. Különlegességük abban áll, hogy a likőr 35 százalék pálinkát tartalmaz, ennek köszönhetően a párlatok zamata páratlan ízélményt nyújt az őt körülvevő csokoládéval harmonizálva.

Kínálatukban megtalálhatóak a „Bio” tanúsítvánnyal rendelkező csokoládék is, melyek közül az étcsokoládé válogatott perui kakaóbabból készül.

Folyamatosan bővítik választékunkat, hamarosan cukormentes termékeiket is fogyaszthatják a vásárlók, elsősorban táblás csokoládékat, cukorkatermékeket, valamint pralinékat.


A csokoládé üzem fejlesztése, a Vidékfejlesztési Program Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban tárgyú pályázat több mint 590 millió Forintosos támogatásával, összességében közel 1,2 milliárd Forint összegben valósult meg.


Dani Róbert üzemvezető mutatta be a csokoládégyártás rejtelmeit. Az üzem különleges, mivel csokoládé alapanyagot állítanak elő, mely alkalmas bármilyen csokoládé termék készítésére a táblás csokoládéktól, a szaloncukorig. Képesek kakaóbab és massza feldolgozásra is. A bab Peruból, a massza Ghánából kerül beszerzésre. A vállalkozás alapvetően a hazai piacot látja el. A csokoládégyártó üzem méretéből adódóan rugalmasan tudják változtatni a gyártott termék fajtáját, egyedi igényeket is ki tudnak szolgálni, mely számukra előnyt jelent a nagyobb üzemekhez képest.


Készítenek a csokoládé alapanyagon kívül saját márkás táblás csokoládét, desszerteket, például marcipán szív desszertet és többfajta szaloncukrot is, melynek gyártása szeptemberben indul. A fejlesztéssel három új munkahely létesült, de a szaloncukor gyártása során újabb 4-5 fő munkájára lesz szükség.


Szerző: Benkő Zsolt
Forrás: premiumchoco.hu
Fotó: facebook.com/premiumchoco