A magyar mezőgazdaság még inkább az ország védőbástyájává vált

majort
2021. 08. 26., cs – 13:09

Államalapító királyunk nyomdokain járnak, a nemzetet erősítik mindazok, akik az ország fejlődéséért, a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar korszerűsítéséért, az oktatás, a kutatás és a tudomány megújításáért dolgoznak – jelentette ki Nagy István agrárminiszter államalapító Szent István királyunk ünnepén.


A miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseinek, a gazdák, az agrárszakemberek, a tudósok és a kutatók lelkiismeretes munkájának köszönhetően felül tudtunk kerekedni a járvány három hullámán. Hozzátette: mindezt megerősítik a nyári aratási eredmények is, amelyekből a jövő fejlesztési irányait, a versenyképes mezőgazdaság ismérveit is kiolvashatjuk, a minőséget, az agrármodernizációt, az öntözést és a beruházásokat. Nagy István kiemelte, hogy őszi búza hozama történelmi rekordot döntött idén.


A tárcavezető szerint a magunk mögött hagyott évtizedben a globális pénzügyi és gazdasági válságot követő bevándorlási hullámot szorosan követte a koronavírus-járvány három hulláma, amelyekkel bátran szembe néztünk és közös erővel legyőztük. Hozzátette: mindezek együttes hatása elsöpört egy megszokott, régi világot, amelynek a helyébe most egy újat kell építünk. Épp úgy, ahogy államalapító királyunk, Szent István tette egy évezreddel ezelőtt. A tét most is a magyarság megmaradása, a nemzeti önrendelkezés megvédése – emelte ki Nagy István.
A tárcavezető szerint a nemzeti ünnep alkalmából köszöntenünk kell mindazokat, akik a szakterületükön kiemelkedőt alkotnak, továbbá a hivatásukkal, életútjukkal követendő példát állítanak a felnövekvő nemzedékek számára.


Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta Berndt Mihály, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. Környezetértékelési Osztályának zajvédelmi szakreferense, intézeti főtanácsadója részére, a zaj- és rezgésvizsgálatokkal kapcsolatos több évtizedes környezetvédelmi szakértői tevékenysége elismeréseként. A kitüntetést Nagy István agrárminiszter adta át az augusztus 20. alkalmából tartott kitüntetés és díjátadón.

Gratulálunk minden kitüntetettnek!


Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.
Fotó: AM Sajtóiroda