Egy magyar pezsgő is bekerült a legjobbak közé a nagy világversenyen

majort
2021. 12. 20., h – 12:06

Háromszor egymás után (2019, 2020, 2021) a világ legjobb, aranyérmes pezsgői közt, sőt a legkiválóbbak TOP 10-es szelekciójába is bekerült a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő a világ egyik legrangosabb pezsgőversenyén, a Franciaországban megrendezett Effervescents du Monde-on.


Olyan pezsgő-nagyhatalmak legjobbjai közt szerepel ez a magyar tétel, mint Franciaország, Olaszország vagy Spanyolország. A Burgundiában 19. alkalommal megtartott összemérettetésen 20 ország 490 pezsgője versengett az elmúlt hetekben, és a Hungaria Rosé Extra Dry nem „csupán” az aranyérmet zsebelhette be, hanem a tíz legjobb tétel közé is került. Idén egyébként a TOP 10-es lista végül 15 tételt tartalmazott pontazonosság miatt, ennyire szoros volt a verseny a legjobbak között.


A nívós pezsgőverseny (sparkling wines) november 30. és december 3. között zajlott le a mintegy 80 főt számláló nemzetközi zsűri közreműködésével. A bírák a franciaországi Burgundiában található Château de Pierreclos-ban, igencsak szigorú feltételek mellett, tökéletes tesztelési körülmények közt kóstolták végig a világ különböző tájairól beküldött buborékos mintákat. 52 arany- és 108 ezüstérem talált gazdára, ebből 4 aranyéremet pedig a magyar versenyzők hoztak haza.


Az, hogy a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgőnk immáron harmadik alkalommal nyert aranyérmet ezen a versenyen, és a harmadik egymást követő évben került be a verseny Top 10-es pezsgői közé, hihetetlen eredmény. Nemzetközi szinten talán nem is kívánhatnánk nagyobb elismerést a borászaink és pezsgőmestereink munkájának visszaigazolására – jelentette ki Csomay András, a Törley Pezsgőpincészet marketingvezetője.


A pezsgő nemcsak az ünnepek tartozéka, hanem maga a stílusos, hedonista életérzés szerves része. Ezt támasztja alá az is, hogy a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő sikere töretlen a magyar fogyasztók körében. Annak ellenére, hogy a rosé kategória inkább nyári, tipikusan szezonális kedvencnek számít, ma már az egész év folyamán keresik a fogyasztók – jelenleg ez az egyik legdinamikusabban fejlődő pezsgőkategória. A Hungaria legújabb nemzetközi sikerével pedig tovább folytatódik a magyar pezsgők és borok ismertségének és elismertségének útja.


Forrás: Agrárszektor
Fotó: gusto.hu