A Tisza-tóban magasodik az év kilátója

majort
2021. 12. 22., sze – 12:11

Az Aktív Magyarország a tavalyi évhez hasonlóan idén is meghirdette az Év Kilátója pályázatot, melyre a nagyközönség küldhette be kedvenceit. A több tucat beküldött kilátó közül szakmai zsűri választotta ki a 10 legjobbat, melyek aktív turisztikai szempontból kiemelkedőek. A szavazáson a Bölömbika-kilátó szerezte a legtöbb voksot a természetjáró közönségtől.


A döntős mezőnybe csak jó állapotú, rendezett környezetű célpontok kerülhettek be, melyek izgalmas turistautak vagy vízi turisztikai útvonalak mentén fekszenek, így sokan megfordulnak ezeken a helyeken. A pályázat célja az volt, hogy minél többen válasszák a természetet a szabadidejük eltöltésére, hiszen ez nemcsak a világunk jobb megismeréséhez segít hozzá, hanem testileg és lelkileg is egészségesebb életet élhetünk ezáltal.


A csodás kilátás sok kirándulás csúcspontja. Éppen ezért nem véletlen, hogy 3368 szavazattal a Tisza-tó fölött őrködő Bölömbika-kilátó lett az Év Kilátója.


Az idén átadott építmény különlegessége, hogy csak vízi úton lehet megközelíteni, amihez csónakba, kajakba, kenuba kell szállni vagy SUP-ra kell pattanni. Kikötés után egyből egy lépcsősor vezet a magasba, ahonnan bele lehet feledkezni a tó kevésbé forgalmas, de annál izgalmasabb panorámájába.

A szavazás végeredménye
    Bölömbika-kilátó – 3368 szavazat
    Szent Korona-kilátó – 2815 szavazat
    Kardosfai-kilátó – 2288 szavazat
    Sástó kilátó – 2172 szavazat
    Lila-hegyi kilátó – 1926 szavazat
    Kéz-kilátó – 1603 szavazat
    Őrtorony-kilátó – 1181 szavazat
    Gloriette-kilátó – 1032 szavazat
    Csergezán Pál-kilátó – 631 szavazat
    Tepke-kilátó – 437 szavazat

Forrás: sokszinuvidek.24.hu
Fotó: Aktív Magyarország