Már a kétmilliomodik vendéget várják Poroszlón

majort
2022. 01. 22., szo – 07:03

2021-ben közel kétszázezren látogattak el a Tisza-tavi Ökocentrumba, mely idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. Az elmúlt év rendkívüli nehézségei, bizonytalanságai, az április végéig tartó zárva tartás ellenére 2021 a Tisza-tavi Ökocentrum sikeres éveként vonulhat be az intézmény „történelemkönyvébe”, írta az intézmény a weboldalán.


2003-ban álmodták meg, és 2012-ben nyitotta meg kapuit a Tisza-tavi Ökocentrum Poroszlón. A Magyarországon egyedülálló, és európai viszonylatban is ritka objektum fő profilja azóta is a természetvédelem, az ismeretterjesztés és az aktív programokra épülő turizmus. Az Ökocentrum népszerűsége töretlen, a látogatók száma évről-évre nő.


A most elkészült összegzés szerint – különösen a júliusi és augusztusi kiemelkedő csúcsidőszaknak köszönhetően – 2021-ben mindösszesen 196.084 vendéget fogadhattak az Európa legnagyobb édesvízű akváriumát is magáénak tudó, őshonos állatokat bemutató intézményben. A látogatószám tekintetében a Tisza-tavi Ökocentrum megőrizte előkelő helyét a magyarországi állatkertek között, egyben a forgalmas turisztikai központok között is az élmezőnybe tartozik – fogalmaztak.


Az Ökocentrum 2012. áprilisi megnyitása óta immár 1.973.876 látogatót fogadtak, így biztosra vehető, hogy a tizedik születésnapjukhoz közeledve, április-május környékén a kétmilliomodik vendégüket köszönthetik Poroszlón.


Forrás: Sokszínű Vidék
Fotó: Sokszínű Vidék