Erre gyere, amerre én

majort
2022. 04. 26., k – 09:11

Amatőr zenészek számára hirdettek zenei versenyt FEJÉRÍTŐ címmel, melynek célja Fejér megye zenei hagyományának feldolgozása, átdolgozása, és az értékteremtés. A verseny során az „Erre gyere, amerre én” című dallamból, annak átdolgozásával, áthangszerelésével kell videoklipeket, remixeket, online térben megosztható digitális művészeti tartalmakat készíteni. 


A következő hónapokban sokszínű program valósul meg a Fejér Megyei Önkormányzat és az Echo Innovációs Műhely konzorciuma „Fejér megyei identitás erősítése térségi szellemben” című projektjének keretében. A projekt egyik fontos részeleme a FEJÉRÍTŐ című amatőr zenei verseny, melynek célja Fejér megye zenei hagyományának feldolgozása, átdolgozása, és az értékteremtés a fiatalok körében. 


„Hiszek abban, hogy bizonyos dolgokat érdemes tovább vinni, még ha egy kicsit avittnak, vagy porosnak is tűnnek. Ilyen mondjuk a folklór, ami egy csodadolog, de lehet, hogy a mai fiataloknak már idegen. Ezért azt találtuk ki, hogy választunk egy Fejér megyei dallamot, és ezt különböző stílusokban, műfajokban a fiatalok feldolgozhatják” – mondta el Mits Gergely, a program szakmai vezetője.


Elsősorban általános és középiskolások részvételére számítanak, de nevezhetnek egyetemisták és gyakorlatilag bárki az intézményi kereteken kívülről, zenekarként vagy egyéni előadóként. A verseny során az „Erre gyere, amerre én” című dallamból, annak átdolgozásával, áthangszerelésével, harmonizálásával kell videoklipeket, remixeket, online térben megosztható digitális művészeti tartalmakat készíteni, és azt közösségi felületen publikálni.


„Nem határoltuk be a stílusokat. Ha valaki egyészen máshogy nyúl ehhez a dalhoz, mint amit mi elképzeltünk, de az szakmailag helyénvaló és egy komoly színvonalat képvisel, akkor annak nagyon fogunk örülni. Úgyhogy nincsenek korlátok! Mi próbálunk utakat mutatni, de a pályázók keressenek saját utakat, az lesz az igazi!” – tette hozzá Mits Gergő.


Az elkészült videókat 2022. június 1-ig várják a @email  e-mail címre a szervezők. Értékes nyeremények lesznek: a legjobb produkciók készítői számára demo anyag készítési lehetőséget és nyári fellépést biztosítanak.


Szerző: Molnár Tamás
Fotó: Molnár Tamás