Védjegy a vidékért

majort
2022. 04. 28., cs – 09:24

Az Alpokalja–Fertő Táj Vidékfejlesztési Egyesület múlt heti konferenciáján Kópházán harmincnégy újonnan minősített, a helyi gazdaság, az együttműködés és a minőség iránt elkötelezett térségi termelő és szolgáltató számára adott át Vidék Minősége márkavédjegytáblát.


 A védjegyrendszer célja többek között, hogy erősítse a tagok ismertségét, versenyképességét a multinacionális vállalatok termékei mellett, valamint a termékek és szolgáltatások magas minőségével erősítsék a vásárlók bizalmát.


– Komoly elismerés számunkra, hogy az egész kontinens vidékfejlesztését koordináló szervezet, az Európai Vidékfejlesztési Hálózat az általunk használt Vidék Minősége védjegyet jó gyakorlattá választotta – tudtuk meg Páliné Keller Csillától, az egyesület munkaszervezetének vezetőjétől. Az eseményen részt vett az ilyen minősítési rendszert működtető bakonyi és Balaton-felvidéki egyesület képviselője is. 


Az esemény érdekessége volt még, hogy az Alpokalja–Fertő Táj Vidékfejlesztési Egyesület szakemberei a horvát EU-csatlakozás előkészítésekor segítették az ottani helyi termelőket támogató szervezetek munkáját, akik most látogatóba érkeztek ide. Ők az elméleti tudnivalók, a stratégiakészítés rejtelmeiben való elmerülés mellett gyakorlati ismereteket is szereztek, meglátogatva számos helyi védjegyes termelőt.


A konferencia központi témája volt még a rövid ellátási láncok kérdésköre, melyről Szabadkai Andrea, a Kislépték Egyesület részéről tartott előadást, akikkel közösen országos kampányt is tervez a szervezet. Dr. Nagy Attila, az Agrárminisztérium főosztályvezetője pedig az együttműködések fontosságáról beszélt.


Az eseményen átvett táblákkal újabb harmincnégy helyi termelő és szolgáltató hirdetheti büszkén az elkötelezettségét a helyi gazdaság erősítése és a minőségi kínálat mellett. Bekerült ebbe a körbe többek között pékség, panzió, borászat, gyümölcsöskert, kerékpárkölcsönző, hal- és szürkemarha-kereskedő, vadásztársaság, sőt, egy Sopronban működő kávépörkölő üzem is.


– A Vidék Minősége védjegyet képviselő Alpokalja–Fertő Táj egyesülethez való csatlakozásunkkal szerettük volna megerősíteni soproni gyökereinket. Védjegyesként lehetőségünk nyílik hatékonyabban elérni a lokális célközönségünket, kapcsolatot kialakítani helyi vállalkozókkal és az egyesület által szervezett népszerű programok, például a Nyitott Porták házigazdái is lehetünk. Nagy öröm számunkra, hogy tagjai vagyunk egy ilyen értékteremtő közösségnek – mondta el Molnár Attila, az egyik friss védjegyes, a kávéval foglalkozó One Eleven Concept Roastery tulajdonosa.

Forrás: Kisalföld
Fotó: alpokalja-fertotaj.hu