Ismét megrendezik a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-t Mezőfalván

majort
2022. 05. 27., p – 09:01

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közreműködésével idén is megrendezi az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását, a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-ot a Fejér megyei Mezőfalván, június 1-2-án.


A szervezők tájékoztatása szerint az esemény fókuszában az innováció áll. Ennek megfelelően a 42 hektáros területen széles körű gép- és inputanyag-bemutatóval készülnek a szervezők, a látogatók közelről nézhetik meg az ültetvényeken fejlődő korszerű növényfajtákat, új öntözési technikákat és gépbemutatókat, továbbá a gazdálkodáshoz nélkülözhetetlen szakmai, pályázati, továbbképzési információkat gyűjthetnek a NAK szakértőitől.


Az idei rendezvény közös szervezéséről szóló megállapodás aláírásakor Győrffy Balázs, a NAK elnöke hangsúlyozta: „A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva széles körű tájékozódási pont a gazdálkodóknak, és a gépbemutatók mellett termesztéstechnológiai újdonságokkal, a fenntartható gazdálkodást segítő megoldások bemutatásával is készülünk, a korszerű öntözés, az erdőgazdálkodás is szerepet kap. A nagyszabású rendezvényen a gazdálkodók közvetlenül szerezhetnek naprakész információkat, amelyek segítik őket a fejlődést biztosító döntések meghozatalában.”


„A rendezvényen a terepen, valódi szántóföldi körülmények közt, működés, „akció” közben ismerkedhetnek meg a gazdálkodók számos agrárgéppel. A kiállítás kiemelkedően széles gépkínálatot, választékot vonultat fel, a mezőgazdaság modern oldalát bemutatva, segítve a termelőket a számukra ideális, leghatékonyabb eszközök kiválasztásában – emelte ki Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke.


A rendezvény mindkét napján bemutatkoznak majd a gyakorlatban a legújabb nemesítési és kutatási eredmények, nagy és biztonságos termést ígérő fajták, hibridek, továbbá a munkaeszközöket, gépeket, gépkapcsolatokat hétköznapi, szántóföldi körülmények között lehet majd megtekinteni, akár kipróbálni.


A NAK által életre hívott, első ízben 2017-ben megrendezett Szántóföldi Napok és AgrárgépShow évről évre látogatók tízezreit vonzza, kiváló lehetőséget ad szakmai találkozókra és információátadásra, emellett az ország egyetlen olyan álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítása, ahol a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata tekinthető meg szántóföldi környezetben, többségük munkavégzés közben is. 


A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat kiállító partnerként vett részt a rendezvényen, ahol termelőink és a Hálózat munkatársai várták a látogatókat.


A rendezvényről bővebb információkat a https://szantofoldinapok.hu/ oldalon találhatnak.


Forrás: Trademagazin.hu
Fotó: Facebook/NAK