X. Palacsinta fesztivál Mátraterenye-Nádujfalun

majort
2022. 06. 14., k – 09:36

Lapos kedvencünk sokféle töltelékkel, feldobva vagy megfordítva, több mint százféle ízesítéssel várják a palacsintarajongókat a Mátrában 2022. július 9-én X. Palacsinta fesztiválon Mátraterenye-Nádujfalun. Ez a fergeteges hangulatú zenés gasztro-rendezvény kihagyhatatlan programnak ígérkezik.


Itt biztos mindenki megtalálja a kedvenc palacsintáját, nem érdemes tehát kihagyni ezt a hétvégi eseményt. Ez a lapos finomság még annyi titkot rejt. Ízek, töltelékek és palacsintasütési módszerek mellett remek zenék, izgalmas kísérő programok és sztárfellépők gondoskodnak a fergeteges hangulatról.


A fesztre érkezők megkóstolhatják a legfinomabb és legkülönlegesebb töltelékeket, ötleteket kaphatnak a palacsinta-formázás és palacsinta-építmények sajátosságaiból. Az biztos, itt sütik a legtöbben a legnépszerűbb finomságot. Kalandra fel, irány Nádújfalu, ahol a család minden tagja megtalálja a kedvencét.


A rendezvény minden évben egy színes gasztronómiai és kulturális forgatag, melyen koncertek biztosítják a jó hangulatot. Az már biztos, hogy fellép Tóth Andi, Newik, Vanilla Creep, a B'15 Rockabilly Show és a Milagro Santana Tribute Band.


A fesztiválra ezúttal is várják lelkes palacsintakészítő csapatok jelentkezését, nevezni a hivatalos oldalon megtalálható formula kitöltésével lehet. A rendezvény napján egy kóstoló jegyért cserébe az adott csapatnak egy adag töltelékes palacsintát kell adnia, és a versenyben az a csapat vehet részt, aki legalább 35 db kóstoló jegyet összegyűjt 17 óráig. A zsűri ezekben a kategóriákban díjaz: a legszebb tányér, a legfinomabb palacsinta, a legérdekesebb ízvilág, újdonság, zsűri különdíja, közönségdíj (a legtöbb kóstolójegyet összegyűjtő csapat).


Mátraterenye három rekordot is tart, mely a palacsintához köthető:

  • 2010-ben 262 fő sütött palacsintát
  • 2013-ban Pokol Krisztián 7422 db palacsintát sütött ki 24 óra alatt
  • 2015-ben a BML csapat készítette el a legnagyobb palacsinta építményt, a Gyürky-Solymossy Kastélyt és parkját.

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat kiállító partnerként vesz részt a rendezvényen, ahol termelőink és a Hálózat munkatársai várják a látogatókat.

Forrás: Fesztiválportál
Fotó: Fesztiválportál