Nyitott Porták Napja az Alpokalja-Fertő-tájon

majort
2022. 06. 15., sze – 09:44

Július 16-án, szombaton mindenki számára szabadon látogathatók az Alpokalja - Fertő Táj Vidék Minősége Védjegyes hálózat tagjainak üzemei és portái. Az egész napos programot kerékpáros és lovaskocsis túra is színesíti.


A „Nyitott Porták az Alpokalja-Fertőtájon” rendezvényt az Alpokalja-Fertő táj Vidékfejlesztési Egyesület első alkalommal 2021 nyarán szervezte meg. Az esemény fő célja, hogy megjelenési, és értékesítési lehetőséget teremtsünk a térségünkben minőségi helyi termékeket előállítók számára. Egyesületünk tagjai között számos helyi kézműves termelő, élelmiszer előállító van, akik számára helyi védjegyrendszert működtetünk kapcsolódva az európai területi „A Vidék Minősége” védjegyhez.


Az „Alpokalja-Fertő táj” védjegyet az Alpokalja-Fertő táj Vidékfejlesztési Egyesület alapította és működteti. A „Vidék Minősége Alpokalja-Fertő táj” védjegyet csak azok a termelőink nyerik el, akik élen járnak a környezettudatos szolgáltatások terén, kiváló minőségben nyújtják azt, betartják az esélyegyenlőségi elveket, társadalmi felelősségvállalásuk segíti a térség fejlődését. 


Az idei Nyitott Porták Napján az érdeklődők egyénileg vagy vezetett túrákon bepillantást nyerhetnek a térség tíz településén található védjegyes, kézműves termelők üzemeibe és manufaktúráiba. A legtöbb helyen nem csupán nézelődni lehet, hanem minőségi termékeket is kóstolhatnak a látogatók, kézműves termékeket készíthetnek, verseket, koncerteket hallgathatnak, családi programokon vehetnek részt.


A nyitott porták között megtalálható lesz a One Eleven Concept Roastery kávépörkölő és barista oktató iskola, a Fertőparti Kecsketej, Vincellér Borbirtok, az 1 Csepp Pálinka üzeme, a Völgyi Vendégház, a Harkai Fröccsterasz, a Tulipános Vendégház és még számos különleges porta.


A Nyitott Porták teljes programkínálata és a Porta túrák időpontjai a www.alpokaljafertotaj.hu oldalon találhatók.


A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat kiállító partnerként vesz részt a rendezvényen, ahol termelőink és a Hálózat munkatársai várják a látogatókat.

Forrás: Alpokalja-Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesület
Fotó: Alpokalja-Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesület