A legkiválóbb hajdú-bihari árukat keresik

majort
2022. 06. 20., h – 12:38

Már lehet pályázni a Hajdú-Bihari Termékdíj elnyerésére. Mezőgazdasági és kézműves termékeket vár a megyei önkormányzat. A Hajdú-Bihari Termékdíj pályázatra olyan természetes személy, őstermelő, kistermelő, családi gazdálkodó, egyéni vállalkozó, mikro-vagy kisvállalkozás, középvállalkozás pályázhat, amelynek mezőgazdasági vagy kézműves kategóriába sorolt terméke megfelel a pályázati feltételeknek. 


A „Hajdú-Bihar megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” című projekt keretében kiírt pályázattal a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatnak az a célja, hogy

  • megvalósuljon a hagyományos, kézműves és tájjellegű termékeink és mezőgazdasági élelmiszereink magas minőségi színvonalának elismerése, 
  • a megyében előállított termékek népszerűsítése, ismertségének növelése, 
  • az ilyen termékeket gyártók piaci lehetőségeinek bővítése, a piacra jutásának segítése, 
  • valamint a fogyasztók hozzásegítése a minőségtudatos, környezetbarát termékek kiválasztásában.

A termékdíj elnyerésével lehetőség nyílik a nyertes termék csomagolásán a megyei önkormányzat által kiadott Hajdú-Bihari Termékdíj logó feltüntetésére – ezzel ismerve el a termék magas minőségi színvonalát. 


A pályázat elnyerésére évente egy alkalommal van lehetőség. A 2022-es kiírás benyújtási határideje: július 15., 12.00 óra.


Részleteket ITT olvashatnak.


Forrás: Civishír
Fotó: Civishír