Bábolnai Gazdanapok idén is a gazdák szolgálatában

majort
2022. 07. 22., p – 13:50

2022. szeptember 8-10. között a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtokon várja látogatóit a Bábolnai Gazdanapok. A mintegy 20 ezer négyzetméteren megrendezésre kerülő esemény a szakmai és a szélesebb közönség számára is érdekes és izgalmas programokkal szolgál majd.


Az idei, jubileumi 35. Bábolnai Gazdanapok fókuszában a megszokott módon a szántóföldi növénytermesztés, a gépesítés és számos kapcsolódó háttéripari tevékenység lesz. „A Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok szervezőként és helyszínként is olyan garanciát jelent, mely szavatolja az esemény jelentőségét és színvonalát.” – mondta Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár.


„Az elmúlt időszak az agrárium valamennyi szereplője számára rendkívüli kihívásokat hozott. Valamennyi gazdálkodó számára nyilvánvaló vált, hogy az alkalmazkodás, a változtatás képessége elengedhetetlen az eredményes működéshez. Az erőforrásokkal való hatékony gazdálkodás hétköznapi gyakorlatának kialakításában kiállítók érdemben segítséget nyújtanak az érdeklődőknek.”


Az államtitkár ugyancsak kiemelte, hogy a szakmai jelentőségét az is erősíti a bábolnai rendezvénynek, hogy a Gazdanapok keretében nagyszabású konferenciát terveznek a 2023-tól induló Közös Agrárpolitikáról, melynek során a támogatási és szabályozási keretrendszert érintő főbb változásokról beszámolnak majd, legyen szó a terület alapú támogatásokról, a beruházásokról, a vidékfejlesztésről, vagy az állat- és növénytermesztésről. Téma lesz az elmúlt hónapokban lezajlott tárgyalások aktuális eredménye is az Európai Bizottságban. A gazdálkodási tervezésben nélkülözhetetlen információkat a kiszámíthatóság érdekében teszi közzé az agrártárca.


A sajtótájékoztatón a házigazda, a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok igazgatója beszámolt a Bábolnai Gazdanapok részletes programjáról. Haál Gábor hangsúlyozta, hogy a szakmai eszmecsere megkerülhetetlen fóruma az esemény, mely a széles közönség számára is érdekes és izgalmas programokat tartogat.


A Magyar Mezőgazdaság Kft. és a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok közös szervezésében megvalósuló Bábolnai Gazdanapok részletes programja ide kattintva tekinthető meg. 


Forrás: AM Sajtóiroda
Fotó: Magyar Mezőgazdaság