Turizmus

A szőlőhegyen avatták fel az önkormányzat söjtöri hegyi vendégházát, mely a helyi embereket közösségi térként, a turistákat pedig szálláshelyként szolgálja majd.

Ősztől hangulatos pihenőpark fogadja a Dunaalmásra látogatókat, köszönhetően a Vidékfejlesztési Programnak és a helyi önkormányzatnak. A Csokonai kutat és annak megszépült környezetét 2020 szeptemberében adták át.

Új helyi piacot kapott Kővágóőrs. A 45 millió forintos kormánytámogatással és 15 millió forintos önkormányzati önrésszel megvalósult piac lehetőséget biztosít a környék gazdáinak termékeik árusítására, a vásárlóknak pedig a minőségi hazai termék hozzáférésének. A Káli-medence gyöngyszemében lévő piac idén először a KŐFESZT-programsorozat keretében nyitotta meg standjait.

Összesen 41 darab nyertes pályázat valósult meg a Heves megyei Ostoroson a Vidékfejlesztési Programból. A gazdáknak nyújtható támogatások mellett (pl. AKG, ökológiai gazdálkodás támogatása), tekintettel a település jellegére, történelmére és elhelyezkedésére, számos helyi borászat is nagyobb beruházásokat valósított meg.

Nyár végén átadták a Mátra legújabb látogatóközpontját. A természeti értékekben gazdag tájegységen a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság lát el természetvédelmi kezelési feladatokat. A pályázat megvalósításával a tájegység korábbi irodája alakult át és került bővítésre. A korszerű iroda mellé egy természetvédelmi, oktató- és látogatóközpontot hoztak létre.