LEADER

Új információs, tájékoztató, illetve utcanévtáblákkal, virágos ládákkal, kerti kiülőkkel gazdagodott a település egy térségi együttműködési program támogatásából. A Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület működési területére meghirdetett LEADER pályázaton Kerkateskánd mellett több település sikeresen szerepelt. A kerkateskándi önkormányzat gesztorságával megvalósított konzorciumi programba a szomszédos Szécsisziget, Lovászi és Tornyiszentmiklós kapcsolódott be, a településképet javító eszközöket szereztek be összesen több mint 7 millió forint értékben.

2021. február 11-én rendezték meg a 19. Nemzetközi Vidéki Hálózatok (NVH) online konferenciáját, melyen a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat is képviseltette magát nemzetközi referensei által. A találkozón az alábbi főbb pontokat érintettük:

A szőlőhegyen avatták fel az önkormányzat söjtöri hegyi vendégházát, mely a helyi embereket közösségi térként, a turistákat pedig szálláshelyként szolgálja majd.

Lecserélheti falugondnoki járművét Kerkafalva önkormányzata; a Magyar Falu Programban forrást biztosít hozzá az állam. Az elnyert 12,3 millió forintos támogatásról nemrégiben értesült a község vezetése. Nemes Kálmán polgármester azt mondta, miután az év során korábban kihirdették már a falubuszok beszerzését szolgáló pályázat döntési listáját, így ők vélhetően a tartalékkeretből kapták meg a kért összeget.

Az elmúlt években számos turisztikai attrakcióval bővült Mórahalom. Komoly fejlesztéseket hajtottak végre többek közt a lovas turizmussal és az arra épülő kulturális tevékenységekkel, így a lovas színház létrehozásával is. Ehhez szervesen kapcsolódik a legújabb fejlesztés is: a nemrég átadott kocsimúzeum és kovácsműhely a régi korokba repíti vissza az embert.