Vidékfejlesztés

Lerakták az új közösségi piactér alapkövét szombaton, amely közel 100 millió forintos beruházásból valósul meg Dunaszegen. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap 64,86 millió forint pályázati összeggel támogatta a fejlesztést. 
Az Agrárminisztérium újranyitotta a VP2-4.1.1.-20 kódszámú „Állattartó telepek fejlesztésének támogatása” című pályázati kiírást – közölte Nagy István tárcavezető. Az újranyitást a korábban 2020 őszén pályázható felhívás óriási sikere indokolta, így ismét lehetőség nyílik az állattartók számára nagyobb léptékű beruházások megvalósítására.

Május 24-e óta benyújthatók a Kertészet – ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatási kérelmek. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 15 milliárd forint - jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Az Agrárminisztérium a megújuló vidék, megújuló agrárium program keretében 50 milliárd forintos keretösszeggel pályázatot hirdet terménytárolók, szárítók és tisztítók támogatására. A támogatási kérelmek benyújtására 2021. augusztus 2-től lesz lehetőség - jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatok keretösszegét megötszörözte a kormány, így az érintettek 50 milliárd forint helyett 260 milliárd forintot kaphatnak - jelentette be péntek Nagy István agrárminiszter Hajdúnánás-Kendereskertben, ahol a megye 51 nyertes gazdálkodójának átadta a támogatási szerződéseket.

2022. július 20.
Megújul az Ercsi Baczakó Péter Sportcsarnok tanuszodája, így hamarosan újra lehetőségük lesz az ercsi fiataloknak, hogy szervezett úszásoktatás keretében használják a létesítményt. A tanuszoda felújítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma 135 millió forinttal támogatja. 
A területfejlesztés területén hazánk számos eredményt ért el 2014 és 2020 között. Csökkentek a különbségek a fejlettebb és az elmaradottabb régiók között a foglalkoztatási és a munkanélküliségi rátát tekintve, illetve az egy főre jutó GDP, az ipari termelés és a kutató-fejlesztő helyek ráfordításainak aránymutatói vonatkozásában is.
Dísz és használati tárgyakat, kulcstartókat, akasztókat, falidíszeket, 3D-s figurákat készít Körmendi Imre, aki tavaly augusztusban indította el egyéni vállalkozását. A tatabányai fiatalember célja megismertetni az embereket a fémben rejlő lehetőségekkel, rávenni őket, nem kell tőle félni.
Az Európai Falumegújítási Díj aranyminősítésével tértek haza a környeiek az osztrák Hinterstoderből. A Magyar falu – kihívások, helyi válaszok mottóval meghirdetett pályázat nyerteseként vehetett részt a nemzetközi versenyen.
A Hévízi Termelői Piac évek óta töretlen sikerrel működik, s kedvelt turisztikai célponttá is vált. Lezárult a piac megújítási projektje: 271,5 millió forint támogatás segítségével korszerűsödött a piac meglévő épülete, valamint egy új pavilon kialakításával az árusok és az ide érkező vendégek a mai kor elvárásainak megfelelő teret kaptak.