Legyél te is sztár! – Roma Show országos cigány tehetségkutató verseny

majort küldte be 2021. 08. 06., p – 21:50 időpontban

A Roma Show országos cigány tehetségkutató verseny a vírus okán az online felületeken került megrendezésre, ahova közel 500 versenyző töltötte fel kategóriánkét, produkcióit. Az esemény célja volt, hogy minden tehetséges roma származású fiatal, aki ezidáig még nem kapott teret arra, hogy tudását bemutassa, most egyszerű módon megtehesse azt, egy országos verseny keretében. A szervezők számára a cigány hagyományok ápolása és megőrzése kiemelkedő fontossággal bírt, hiszen a cigányság jövő nemzedékének is meg kell ismernie a gyökereit, ezért szükséges, hogy ápolják a roma hagyományokat és a kultúrát. 


A verseny kiemelkedő érdeklődésre tett szert, az ismert közösségi oldalon tízezernél is több követő támogatta a kezdeményezést, a megtekintések száma hónapokon keresztük hatszázezer körül járt. Ez a nagy érdeklődés megmutatta, hogy mennyire fontos a cigány nemzettársainknak a zene és a tánc, de a program megszólított mindenki mást is, hidat képezett a kultúrák kötött és jó példával járt elöl a hagyományőrzés terén. A nézők folyamatosan figyelemmel kísérték feltöltött produkciókat és napi rendszerességgel több ezren szavaztak kedvenceikre. Ezeknek a szavazatoknak, valamint a szakmai zsűrinek köszönhetően a Roma Show Gálán 5 kategóriában, 15 produkció mutatkozhatott be élő műsor keretei között Dusnokon.


Az Agrárminisztérium fontos feladatának tekinti a cigányság felzárkóztatását, ezért folyamatos kiemelt programokkal segíti a rászoruló, kevésbé fejlődő régiókban élő polgárok életminőségének és lehetőségeinek javítását.


A Roma Show Díjátadó Gála magas színvonalát és figyelemösszpontosító képességét mutatja, hogy azt kiemelt médiaérdeklődés kísérte, valamint Magyarország vezető értelmiségi körei, médiaszakemberei, előadóművészei valamint a politikai élet szereplői követik figyelemmel. 


A Gáláról készült egész estés médiatartalom nyitó beszédeit Zsigó Róbert a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára a terület országgyűlési képviselője, Dusnok település polgármestere, valamint neves előadóművészek tartották. A rendezvényt levélben köszöntötte dr. Nagy István agrárminiszter. A kisfilmben a Roma Show országos cigány tehetségkutató verseny lebonyolítása során rögzített legérdekesebb pillanatok kerültek bemutatásra, valamint a legjobb pályázó művészek előadásai, a zsűri munkája, és a szakmai támogatókkal készült interjúk. A kisfilm második része a Roma Show Díjátadó Gáláját tartalmazza, ahol a 15 legjobb előadó mutatta be produkcióját a szakmai zsűri tagjai előtt, akik kiválasztották a Roma Show legjobb előadóját. A kisfilm részét képezi az előadókkal és a zsűri tagjaival készített interjúk is.

Az alábbi linkeken tekinthető meg:

1. rész: https://drive.google.com/file/d/15WoCyxDxpRX2nx67Qw0G-4w-j7q5OiGl/view?usp=sharing

2. rész: https://drive.google.com/file/d/1umwlJDW7nRPrdzb4zqzIzdcMIyfRp0xE/view?usp=sharing