SlY FIT Kistérségi egészségmegőrző, mozgásfejlesztő stúdió

majort
2023. 11. 19., v – 22:20

LEADER munkaszervezet megnevezése: Pannónia Kincse LEADER Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-70-2-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: SlY FIT Kistérségi egészségmegőrző, mozgásfejlesztő stúdió

Kapcsolattartó megnevezése: Kovácsné Reizinger Alexandra

Megvalósítási hely pontos címe: 9090 Pannonhalma, Kossuth Lajos út 31.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2019.10.07.

Elnyert támogatási összeg: 8 823 778 Ft

Teljes projekt összeg: 14 820 605 Ft

Projekt célja:

Sport- egészség- szépség. Ez a három szó és tartalmuk határozza meg a projekt célját és szakmai küldetését. A "SLY FIT" Kistérségi egészségmegőrző, mozgásfejlesztő stúdióval meglévő kozmetikai vállalkozásom és az új telephely szolgáltatásainak céljai összekapcsolódnak, szinergiába kerülnek. A támogatással felszerelt "SLY FIT" Kistérségi egészségmegőrző, mozgásfejlesztő stúdióval komplex egészség-megőrzési és alakformálási lehetőséget nyújtok a helyiek, valamint a Pannonhalmi Kistérség lakói számára. A hármas cél elérését korszerű edzőgépek, szolárium és szauna segíti majd. A stúdió családi vállalkozásban működtetett, munkahelyteremtő beruházás lesz. A stúdió berendezéséit, felszerelését a szolgáltatási irányokhoz, részterületekhez igazodva állítottam össze. Mivel a fejlesztés egy már meglévő, új építésű épületben történik, a beruházás legnagyobb részét a stúdió berendezéseinek, felszereléseinek beszerzése teszi ki, ezen belül is a legnagyobb arányt az edzőtermi eszközök beszerzése adja, amely a projekt összköltségének közel 60%-a. A stúdió kialakításával célunk az egészséges életmód elsajátításának elősegítése. Célunk a vidéki emberek szemléletformálása, a fiatal és felnőtt lakosság rendszeres testmozgási igényének felkeltése és fenntartása. Hosszú távú célunk annak elérése, hogy az egészség, mint érték a fókuszba kerüljön, a mozgás általi egészségmegőrzés, a preventív szemlélet a mindennapi élet részévé váljon.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

Vállalt tevékenységek: A stúdió berendezéséit, felszerelését a szolgáltatási irányokhoz, részterületekhez igazodva állítottam össze. Mivel a fejlesztés egy már
meglévő, új építésű épületben történik, a beruházás legnagyobb részét a stúdió berendezéseinek, felszereléseinek beszerzése teszi ki, ezen belül is a legnagyobb arányt az edzőtermi eszközök beszerzése, amely a projekt összköltségének közel 60%-a. A projektben a stúdió épületén kiépül a megújuló energiaforrást hasznosító napelemes technológia is.

I. Új eszközök, gépek beszerzése

  • Edzőgépek: A statikus izommozgás fejlesztésére szolgáló edzőtermi gépek a Pán-Trade Kft. által forgalmazott Vector Fitness márkájú, professzionális, közösségi és edzőtermi felhasználásra gyártott fitneszgép családból kerültek ki. A gépek kiválasztásánál széles spektrumú összeállításra törekedtem, hogy a vendégek minél több izomcsoportot meg tudjanak mozgatni, és igényük, valamint változó erőnlétük szerint tudjanak gépet választani.
  • Szauna: a G&G Wood Kft. szállította  a fenyőfa, finn szaunát. A fényterápiához relaxációs zenehallgatás is társul. Mára már tudományosan is bizonyított tény, hogy az alapos szaunázás akár egy kemény edzéssel is felér.
  • Szolárium: A beszerezett Solar Cabin iTan Vibro XL 58, - 58 db nagyteljesítményű, 160 W-os extra hosszú (190 cm-es) szoláriumcsővel szolgálja a barnulni vágyókat. Az új generációs Solar Cabin iTan-ben a teljes barnulási idő alatt egy vibrotalp gondoskodik a lazításról. Modern, színes kivitele vonzó a fiatalabb és idősebb korosztály számára is.

II. Építési tevékenységhez kötődően megújuló energiaforrást hasznosító technológia kialakítása:

  • Az épületre 16 db Hyundai monokristályos napelem modul került. Ezek a ma létező legjobb hatásfokkal bíró napelemek, amelyek az elektromágneses sugárzást közvetlenül villamos energiává alakítják.

III. Foglalkoztatottak létszámának növelése:

  • A stúdióban 2 fő részmunkaidős alkalmazott látja el a recepciós feladatokat.

IV. Kötelező nyilvánosság biztosítása.

Innovációs elemek bemutatása:

A kistérségben olyan, eddig hiányzó és el nem érhető testedzési lehetőségeket kínálunk, amelyek segíthetik az egészségmegőrzést, alakformálást, hozzájárulva ezáltal a megbetegedések csökkentéséhez, prevencióhoz, és az esetleges rehabilitációhoz is.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

A Sly Fit Kistérségi egészségmegőrző, mozgásfejlesztő stúdió áramellátásának, energiafelhasználásának költségei jelentősen csökkennek a napelemes hálózati kiserőmű alkalmazásával. A professzionális Vector Fitness edzőgépek, valamint a szauna és szolárium üzembehelyezésével megvalósultak a projekt/fejlesztés fő céljai. Huszonkét különböző profilú eszköz, vibromasszázzsal ellátott szolárium, fényterápiás finn szauna segíti az alakformálást, pihenést, a szabadidő hasznos eltöltését. Megnyílt egy hiánypótló, kistérségi centrum, ahol eddig el nem érhető mozgási és rekreációs szolgáltatásokat lehet igénybe venni a kistérség lakóinak. Helyben elérhető plusz szolgáltatás a büfé, biobüfé, valamint sportruházati termékek árusítása. Beruházásunk révén javul a vidék megtartó ereje, új munkahelyekkel bővült a helyi munkaerőpiac, nő a foglalkoztatás.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál:

Komplex beruházás, melyben egyaránt megvalósult eszközbeszerzés és megújuló energiaforrást hasznosító technológia kiépítése. A projekt eredményeként munkahelyteremtő és hiánypótló – egészségmegőrző és közérzetjavító szolgáltatást nyújtó -, kistérségi szolgáltató központ jön létre.