Az EU KAP hálózatának felhívása – nemzetközi LEADER fórum fiataloknak

majort
2024. 03. 25., h – 09:43

2024. április 5-ig lehet jelentkezni az első olyan nemzetközi LEADER fórumon való részvételi felhívásra, amelynek keretében az EU KAP hálózata összehozza a vidéki térségekből származó, LEADER-hez helyi szinten kötődő, motivált fiatalokat és a regionális, nemzeti és uniós szintű szervezeteket.

A 2024. június 11-13. között, a finnországi Vierumäki-ban megrendezésre kerülő esemény lehetőséget teremt arra, hogy hangsúlyozzák a fiatalok szerepének és elkötelezettségének fontosságát a LEADER megvalósításával kapcsolatban. Ennek érdekében a fórumot a Finn Nemzeti Hálózattal szoros együttműködésben szervezik meg.

A fórum fő célkitűzései a következők:

  • a fiatalok LEADER-el kapcsolatos nézőpontjainak megismerése, megértése és összegyűjtése;
  • a fiatalok LEADER-el kapcsolatos döntéshozatalban és végrehajtásban betöltött szerepének növelésére irányuló elképzelések megvitatása;
  • egy nemzetközi fiatal LEADER közösség támogatása.

A fórum legfontosabb sajátossága, hogy a résztvevők személyesen találkoznak majd és tevékenységeiket közösen tervezik meg. Az esemény célja elsősorban a 18 és 35 év közötti (kiemelten a 30 év alatti) fiatalok bevonása az EU különböző országaiból, akik a fórumon lehetőséget kapnak a LEADER-rel kapcsolatos eszmecserékre más országokból származó társaikkal, de – ami a legfontosabb – az irányító hatóságok, a nemzeti hálózatok és a nemzeti LEADER hálózatok képviselőivel egyaránt kapcsolódhatnak.

A felhívásra azon 18 és 35 év közötti vidéki fiatalok jelentkezhetnek, akik megfelelnek az alábbi kritériumok legalább egyikének:

  • a LEADER-ben aktívan részt vevő fiatalok pl. HACS vezetői/alkalmazottai, HACS vezetőségi tagjai, LEADER kedvezményezettek, országos HACS hálózat tagjai;
  • fiatal vezetők vagy aktivisták, akik helyi közösségfejlesztéssel foglalkoznak;
  • ifjúsági szervezetet nemzeti, regionális vagy helyi szinten képviselő fiatalok.

A résztvevőkkel szemben elvárás, hogy képesek legyenek világosan kommunikálni angolul (ez a rendezvény hivatalos nyelve), nagyban érdeklődjenek a vidékfejlesztési témák iránt és legyen motivációjuk arra, hogy az eseményen aktívan részt vegyenek és csatlakozzanak egy nemzetközi ifjúsági LEADER közösséghez. A kiválasztott fiatal résztvevők utazási és szállásköltségét a szervezők fedezik, további részletekről a kiválasztást követően nyújtanak tájékoztatást. A sikeres pályázók a lehető leghamarabb, áprilisban kapnak majd visszaigazolást a részvételről.

Az esemény időpontja: 2024. június 11-13.

Helyszín: Vierumäki (Finnország)

Jelentkezésüket az alábbi linkre kattintva adhatják le az érdeklődő fiatalok, legkésőbb 2024. április 5-ig: Jelentkezési lap

Az eseményre külön meghívást kapnak a nemzeti hálózatok, az irányító hatóságok és az érintett civil szervezetek képviselői. A fórummal kapcsolatos kérdések esetén a szervezők az alábbi e-mail címen állnak rendelkezésre: @email.

 

Forrás: EU CAP Network
Fotó: EU CAP Network