Tavaszig várják a jelentkezőket a termelői védjegypályázatra

majort
2023. 01. 15., v – 12:14

Eddig harmincnégy termelő regisztrált az az Ister-Granum EGTC védjegyrendszer bevezetésével kapcsolatos pályázati felhívásra, a bíráló bizottság első körben huszonnégy jelentkezőt támogatott – derül ki az Ister-Granum EGTC legutóbbi közgyűléséről szóló beszámolóból. 


A szervezet polgármesteri kabinetje legutóbb a párkányi VIZA centrumban ülésezett, azt megelőzően pedig a szenátus is megtárgyalta a napirenden lévő előterjesztéseket. Az oldalukon azt írják, hogy a közgyűlésen elsőként Nagy Péter, az EGTC igazgatója ismertette a pályázatok helyzetét.


Az év végén több projekt – köztük az EGTC által vitt, Brand elnevezésű régióismertség növelését célzó kampány – is zárul, hiszen elkészült a muzslai borlaboratórium, illetve a magyarországi partner, a kesztölci Szivek Pincészet is befejezte a projektben lévő pincefelújítást. Szőgyénben, Bajóton megvalósult a helyi termelői piac kialakítása, és a nagymarosi piac komfortszintjét növelő mosdófelújítás is elkészült.


2023. június végéig meghosszabbítják a közgyűlés helyszínéül szolgáló VIZA épülethez kapcsolódó párkányi pályázat, ugyanis a magyarországi partner, az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület még nem tudta teljesen befejezni a székhelyépületének megújítását.


Nagy Péter ismertette, hogy tovább tarthat a Delivery elnevezésű projekt is, ugyanis a fő partner egy ipolyszakállosi vállalkozó, aki nem tudja a jelenlegi helyzetben teljeskörűen zárni projektjét, a chiphiány miatt nem tudta a vezérlő egységet szállítani.


A beszámoló szerint a második napirendi pontban tájékoztatást hallgathattak meg a polgármesterek a védjegyrendszer bevezetésének a jelenlegi helyzetéről. A pályázatot meghosszabbították, a felhívás a termelők, szolgáltatók, kézművesek előtt továbbra is nyitva marad. A szenátus, illetve a közgyűlés nem hozott döntést az eddigi pályázókról, így tavasszal, a zárórendezvényen írják majd alá az első együttműködési megállapodásokat a védjegyrendszerhez csatlakozók.


Négy szenátusi tag mandátuma lejárt, Mihelik Magdolna nyergesújfalui, Kosztkáné Rokolya Bernadett piliscsévi, a szlovákiai oldalon pedig Duka Gábor karvai és Farkas Iván muzslai polgármester kapott újabb négy évre megbízást. Ipolyszakálloson nem indult a polgármesteri tisztségért Ozsvald Arnold, így az ő helyére Farkas Attilát, Kéty polgármesterét választotta meg a közgyűlés.

Forrás: kemma.hu
Fotók: Ister-granum Facebook oldala