A vidéki élet mozaikja –fotóalbum Albániából, az agráriumban dolgozó sikeres nőkről

majort
2023. 04. 02., v – 07:06

Az Albán Vidékfejlesztési Hálózat (ANRD) első alkalommal adott ki az agrár-élelmiszeripari ágazat elhivatott női szereplőit bemutató fotóalbumot. Céljuk, hogy betekintést nyújtsanak abba az egyedülálló és felbecsülhetetlen értékű munkába, amivel a vidéken élő nők járulnak hozzá Albánia társadalmi és gazdasági életéhez.

Az album öt történetet tartalmaz a Puka, Elbasan és Kolonje régióit képviselő női vállalkozókról, középpontjában a mindennapi élet, a munka és a szabadidő kihívásai állnak.

A kiadványt lapozgatva a következő életutakkal találkozhat az olvasó:

  • Flóráéval, aki családfőként is helytáll Kimza kis falujában, miközben sikeres vállalkozást vezet;
  • Marienével Gjegjaniból, aki az önkormányzati testület meghatározó tagja, és jelentős mértékben hozzájárul egy sikeres női szervezet működéséhez;
  • Beruzenével, aki egy nagyon sikeres olívaolaj üzemet irányít, jelentős bevételt biztosítva ezzel nemcsak a családjának, hanem az egész kis elbasani Shirgjan településnek is;
  • Ledináéval, aki egy nagyon optimista és aktív hölgy, aki Kuqan falujában termel helyi termékeket;
  • Marinelával Leskovikból, aki nap mint nap tanul és fejleszti készségeit, hogy minél jobban végezhesse munkáját.

A kiadvány kiemeli a nők szerepének jelentőségét az agrár-élelmiszeripari ágazatban, illetve a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem fontosságát a női szerepvállalás tekintetében. Hangsúlyozza, hogy mennyire fontos támogatni és prioritásként kezelni azokat az erőfeszítéseket, amelyek integrálják a nőket a mezőgazdaságba és a vidékfejlesztésbe a nemek közötti szakadék csökkentése érdekében.

A fotóalbum az Albán Vidékfejlesztési Hálózat és az UN Women Albánia közösen megvalósított „A nők szerepvállalása a vidéki területeken és a turizmusban” című projektje keretében készült el, melyet az olasz kormány és az Albán  Mezőgazdasági Minisztérium támogatott.

A kiadvány az alábbi linken érhető el:  

https://anrd.al/wp-content/uploads/2023/03/Album-ANRD-2023.pdf

 

Forrás: ANRD
Fotó: ANRD