A Nagymágocsi Petőfi Sándor Művelődési ház és Könyvtár korszerűsítése

majort
2023. 11. 07., k – 21:31

LEADER munkaszervezet megnevezése: Alsó-Tisza Vidék Fejlesztéséért Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-6-3-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: A Nagymágocsi Petőfi Sándor Művelődési ház és Könyvtár korszerűsítése

Megvalósítási hely pontos címe: Nagymágocs, Szentesi út 40.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2020.12.08

Elnyert támogatási összeg: 3.032.960 Ft

Teljes projekt összeg: 3.568.188 Ft

Projekt célja: A Nagymágocsi Petőfi Sándor Művelődési ház és Könyvtár jelentős kulturális és közösségi munkát fejt ki évek óta. A mai kor követelményeinek nem felel meg a nagyterem fűtési rendszere, mert üzemeltetése költséges, illetve a nyári időszakban eddig nem tudtuk
megoldani a megfelelő temperálást, hűtést. Jelen beruházásunk keretében teljesen megújítjuk a Művelődési Ház rendezvény termének fűtési rendszerét, 2 db gázkazán és 4 db BPS FC82VM4 PARAPET FAN-COIL-lal, valamint a kapcsolódó rendszer kiépítésével.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A beruházás főbb darabjai a 2 db nagy teljesítményű kazán, amit a kazánházban helyezünk el, valamint a 4 db nagy teljesítményű hűtő / fűtő rendszerű, fűtő panelekkel kiépített fűtési rendszer.

Innovációs elemek bemutatása: Korszerű, energiatakarékos fűtési/hűtési rendszer kialakítása.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: A beruházás eredményeképpen létrejött egy olyan nagyterem a Művelődési Házban, melynek a temperálása költséghatékonyan megoldott lesz, így teremtve lehetőséget arra, hogy több rendezvényt tudjunk megtartani. Úgy tervezzük, hogy legalább 10 önálló rendezvénnyel többet tudunk szervezni, így a látogatók / rendezvények részt vevők száma legalább 200 fővel növekedni fog. Lehetőségünk lesz továbbá, hogy az együttműködő partnereink részére is térítésmentesen átadjuk a nagytermet programjaik számára, cserébe pedig segítenek az önkormányzati rendezvények szervezésében és lebonyolításában.

 

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: A közösségi terek fejlesztése növeli a vidéki települések lakóinak helyben maradását, ez elvándorlás csökkenése irányába fejtik ki hatásukat. A közösségi élet fejlesztése a civil és önkormányzati szféra összefogásával