A Bakancsosklub eszközfejlesztése 2022

majort
2023. 11. 13., h – 08:01

LEADER munkaszervezet megnevezése: Bakonyalja_Kisalföld Kapuja VE

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-8-7-21

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: A Bakancsosklub eszközfejlesztése 2022

Megvalósítási hely pontos címe: 2941 Ács, Zichy park 1.

Elnyert támogatási összeg: 6.999.990 Ft

Teljes projekt összeg: 7.042.928 Ft

Projekt célja: A fejlesztésünk tervezett célja az volt, hogy egyesületünk a kor színvonalának megfelelő eszközparkkal rendelkezzen. Ezek alatt értjük a célszerinti eszközöket, valamint a mindennapjaink során használatos irodai eszközök beszerzését is. Ezek jelen esetben 2 db sátorból, és azok kiegészítő berendezéseiből álltak, valamint a nehezebb teher, és nehezebb eszközeink mozgatásához 1 db gyalogkíséretű targonca, amellyel a már meglévő, és nehezen mozgatható, nagy súlyú felszereléseket tudjuk mozgatni, a nemrégiben megépített 77 m2 alapterületű, raktározásra használt épületekben. Mindezeken felül a mindennapi életünket megkönnyítő, napi használatban lévő eszközök, irodai eszközök, mint a számítógép, fénymásoló stb. beszerzése történt meg.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A fejlesztést két fő csoport köré terveztük.  Az egyik az egyesület adminisztrációs kötelezettségeit, működését megkönnyítő, legfőképpen irodai alkalmazásban lévő eszközök fejlesztése, beszerzése volt.

- Laptop, Dell Latitude 5520: Ez egy olyan korszerű, mobil számítógép, mellyel el tudjuk látni a mindennapi kötelezettségeinket, elkészítjük pályázatainkat, beszámolóinkat, megfelelhetünk a törvényi előírásoknak. Ezen felül tarthatjuk a kapcsolatot a tagsággal, az érdeklődőkkel. Ott

lehetünk a közösségi médiákban stb.

- Laptop Táska 15,6”

- Adattároló+mentő: Egyesületünk munkáját többen végezzük, mind a hivatalos beszámolók, mind a mindennapi tevékenységek, kapcsolattartás, szervező feladatok stb. Ehhez szükségünk van arra, hogy egyhelyen, egy minden jogosult által hozzáférhető helyen legyenek ezek az adatok, dokumentumok.

- Router ASUS AC1200: A vezetéknélküli eszközök kiszolgálására beszerzett, nagyobb teljesítményű eszköz, mely alkalmas az irodai kapacitásunk kiszolgálására is.
- Lamináló A3, 80-125 mikron, FELLOWES "Spectra": Az olyan dokumentumok, iratok, fotók laminálásához szükséges eszköz, amelyeket szükséges a külső behatásoktól megvédeni, tartósítani.
- Fénymásoló Konica Minola c257i + tonerek: Erre a nagyteljesítményű, minden igényünket kielégítő, többfajta lapméretet nyomtató eszközre nagyon nagy szüksége volt egyesületünknek. Ezzel az egy eszközzel tudunk színes, fekete-fehér dokumentumokat nyomtatni, tudunk, akár több száz oldalt szkennelni, a lapadagolásnak köszönhetően. És ami a legfontosabb számunkra, hogy mindezt olcsón, költséghatékonyan tehetjük meg.

- Vágógép, karos, A3, 10 lap, FELLOWES "Fusion": Ezt az eszközt papír vágására, irodai felhasználásra vásároltuk. A másik fő terület az egyesület célszerinti eszközeinek pótlása, fejlesztése. Ide olyan eszközöket terveztünk, amelyek jelentősen megkönnyítik, illetve látványosabbá, korszerűbbé teszik a munkánkat.

- Jehlan Statik Base 3, 12,6X21,7 méter alapterületű sátor a tartozékaival (oldalfalak, világítás, hordeszközök stb.) A messziről látható Jehlan Static sátor elengedhetetlen eleme a tömeges rendezvényeknek. Megbízható szerkezetének és a kiváló minőségű, vízálló és nagy szakítószilárdságú textilből készült burkolatának köszönhetően, a légköri viszonyok már nem képeznek akadályt a kültéri rendezvények szervezésében. 

- Dome, 5,8X5 méter alapterületű sátor a tartozékaival (oldalfalak, világítás, hordeszközök stb.)
A Dome sátor kupola kialakítása hatékonyan megkülönbözteti ezt a sátrat a szokásos sátraktól. A nagy falfelület lehetővé teszi márka vagy termék reklámjának megjelenítését.

- CDD10RE Gyalogkíséretű új targonca 2500 mm emelés1000 kg teherbírású elektromos raklapemelő, 1 év garanciával. A nehezebb terhek mozgatásához szereztük be ezt a raklapemelőt, amellyel a már meglévő, és nehezen mozgatható, nagy súlyú felszereléseket tudjuk mozgatni, a nemrégiben megépített raktározásra használt épületekben.

Innovációs elemek bemutatása: A beszerzésnek köszönhetően nagyot tudtunk előre lépni a raktározásban, nem kell egyszerre több embernek jelen lenni a nagyobb terhek mozgatásánál, elég a kezelő jelenléte. A sátrakról ezt írta a gyártó: Innovatív sátrak. A Mitko cég által kínált főbb termékek a pop-up, vagy összecsukható sátrak, valamint a különböző reklámsátrak, reklámtárgyak gyártása. Újfajta megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek, különös hangsúlyt fektetve a pop-up sátrakra. Prémium és Octa Pro pop-up sátrak megfelelnek az európai norma PN-EN 13782:2015-07 követelményeinek. Ez biztosít minket arról, hogy a sátor több mint 100km/h széllel szemben is ellenálló. Hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek a Dome sátrak is. Jehlan csillag sátrunk pedig a legnagyobb reklámfelületet kínálja. A beszerzett irodai eszközök is hatalmas előrelépést jelentenek egyesületünknek. Ugyan valamilyen formában már léteztek ezek az eszközök itt nálunk, de így összehangolva, távoli eléréssel kombinálva, ez újdonság, és hatalmas előrelépés nekünk.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: A most beszerzett eszközökkel remélhetőleg tehermentesíteni tudjuk az önkéntesen nálunk tevékenykedő kollégákat. Ezzel az volt a célunk, hogy újabb projektekbe fektethetjük az itt felszabaduló kapacitásainkat, újabb problémákra találhatunk megoldásokat. A beszerzett elektromos targoncánkkal, pedig a raktár kapacitásunk is rengeteget javul, a holtterek kihasználása miatt.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: Mindenképpen jövőbenéző, jövőt tervező beruházások ezek, amiket megvalósítottunk. A gépnél, fontosnak tartottuk, hogy zöld energiával működjön, a többi eszközzel pedig a meglévő gazdaságtalan működést próbáltuk meg feljavítani. Mára már olyan szintre emeltük eszköz készletünket, felszereltségünket, ami ritkaság számba megy egy civil szervezet esetében.