Fehérvárcsurgói Pálinkaház Szolgáltatásfejlesztése

majort
2023. 11. 13., h – 08:04

LEADER munkaszervezet megnevezése: "A BAKONYÉRT" Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1-1-8.1.2.-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Fehérvárcsurgói Pálinkaház Szolgáltatásfejlesztése

Kapcsolattartó megnevezése: Bernáth Miklós

Kapcsolattartó email címe: @email

Kapcsolattartó telefonszáma: 06705109687

Megvalósítási hely pontos címe: Fehérvárcsurgó Vörösmarty tér 15.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 06/30/2022

Elnyert támogatási összeg: 9.999.600 Ft

Teljes projekt összeg: 17.656.152 Ft

Projekt célja: A telephely szolgáltatás fejlesztése egy korszerű egy és kétfokozatú gyümölcscefre lepárlására alkalmas pálinkafőző berendezés beszerzésével.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: Energetikailag hatékony (villamos és gőzüzemmódú), egy és kétfokozatú gyümölcscefre lepárlására alkalmas pálinkafőző berendezés került beszerzésre 3 árajánlat alapján, költséghatékony módon.

Innovációs elemek bemutatása: Energia hatékony és energiatakarékos eszköz beszerzése, kis hőveszteséggel. Melléktermék környezetbarát módon hasznosítható (biogáz üzemben gázt, majd villamos áramot állítanak elő a szeszmoslékból). 50 év feletti férfinak ad hosszútávú munkalehetőséget az üzem, valamint a nők esélyegyenlőségéhez is hozzájárul, mivel női tulajdonosa, pálinkafőző mestere van a cégnek.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: Minőségi szolgáltatás, bérfőzés helyben. Új termék előállításának lehetősége a technológia fejlesztés eredményeképpen. Környékbeli rendezvényeken bemutatkozás.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: Együttműködés mind az akciócsoport területén található vállalkozásokkal, mind a szomszéd csoportok területén található cégekkel (pl. kisbéri biogáz üzem).