Kerékpárjavító szolgáltatás létrehozása Levelek településen

majort
2023. 11. 13., h – 08:11

LEADER munkaszervezet megnevezése: Baktalórántháza és Térsége LEADER Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-9-1-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Kerékpárjavító szolgáltatás létrehozása Levelek településen

Megvalósítási hely pontos címe: 4555 Levelek, József Attila utca 24.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2021.07.31

Elnyert támogatási összeg: 3.940.333 Ft

Teljes projekt összeg: 5.714.284 Ft

 

Projekt célja: A térségben hiányszolgáltatásként jegyzett kerékpárjavítási szolgáltatás létrehozása induló vállalkozás keretében.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A projekt keretében Bandula Zoltán induló egyéni vállalkozó telephelyfejlesztést hajtott végre kerékpárszerviz szolgáltatáshoz kapcsolódóan. A vállalkozó Levelek település frekventált részén ingatlant vásárolt a szolgáltatás végzéséhez, mely ingatlanon korszerűsítést végzett. Az ügyfelek fogadásához utcafronton parkolót alakított ki térburkolással, valamint raktárhelyiséget alakított ki és újított fel.

Innovációs elemek bemutatása: Az ügyfél hiányszolgáltatást pótolt a településen és a térségben. A környezetbarát kerékpáros közlekedés egyre népszerűbb a lakosság körében. A turisztikai és szabadidős kerékpározáson túl, a hátrányos helyzetű családok körében a kerékpár nem hobbi a mindennapi élet része, hiszen ezt használják munkába járáshoz, közszolgáltatások (szociális, egészségügyi, stb.) eléréséhez. A biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen a megfelelően felkészített és karbantartott kerékpár. A kerékpárokon túl mozgáskorlátozott személyek kerekesszékeit és egyéb guruló eszközöket (babakocsi, kézikocsi, stb.) is szervizel a vállalkozó.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió A projekt infrastrukturális elemek fejlesztésével hozzájárult az egyéni vállalkozás indításához. A vállalkozó a fejlesztéssel magasabb színvonalú szolgáltatást tud nyújtani, mely minden lakos számára elérhető, a fejlesztés hosszú távon szolgálja a térséget.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: A korábbiakban közfoglalkoztatott státuszban lévő ügyfél a térségben hiányszolgáltatásként jegyzett kerékpár és egyéb guruló jármű szerviz létrehozásával vállalkozást indított, mely segítségével biztosította a jövedelemszerzését hosszútávon