Ásványvíz palackozó üzem fejlesztése Furtán

majort
2023. 11. 13., h – 08:30

LEADER munkaszervezet megnevezése: Bihar - Sárrét Vidékfejlesztési Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-11-1.-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Ásványvíz palackozó üzem fejlesztése Furtán

Megvalósítási hely pontos címe: 4141 Furta, Kossuth utca 2 sz.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2020.09.04

Elnyert támogatási összeg: 4.943.583 Ft

Teljes projekt összeg: 7.062.263 Ft

Projekt célja: A vállalkozás céljai között szerepel a külföldi piacokra kerülés. Az elmúlt évben már volt próbaszállítás az USA-ba és Szlovákiába is. A projekt, hogy a furtai forrásból származó prémium minőségű ásványvizet, mint helyi terméket nagyobb körben tudják piacra juttatni és gazdaságosabban tudják előállítani. A projekt célja az ásványvíz palackozó üzem fejlesztése. Új kiszerelésű palackozott víz előállítása új palackozó és csomagológép segítségével. Napelemes rendszer telepítése az energiaköltségek csökkentése érdekében. Az anyagmozgatás korszerűsítése elektromos gyalogkísérletű targonca segítségével.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A Brill ásványvíz egy minősített, természetes forrásból származó lágy, lúgos kémhatású és természetes jódot tartalmazó víz. Lúgosító hatása legalább kétszer magasabb, mint az ivóvízből elektrokémiailag, ionizátorral előállított lúgosított víznek. Eddig 1,5 l 5l és 19l kiszerelésben palackozták, de most 0,5l-es palackos kiszerelésben és oxigénnel dúsított változatban is forgalmazzák. A projekt keretein belül megépítésre kerül egy térbeton terület az üzem mellé, a nagyobb teherautók fogadására. Az épületre napelemes rendszert telepítettek ezzel csökkentve az energia költségeiket. Valamint beszerzésre került 0,5 és 1,5 literes kiszerelésű palackozott víz előállításához szükséges csomagológép és kompresszor. Ezen felül egy anyagmozgatást elősegítő elektromos gyalogkíséretű targonca is megvásárlásra került.

Innovációs elemek bemutatása: A megújuló energiaforrást használó napelemes rendszer várhatóan 20% villamos energia megtakarítást eredményez. A napelemek a fosszilis energiahordozókat használó erőművek szükségességét csökkentik, ezáltal redukálják a káros anyag kibocsátást.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: A fejlesztéssel lehetőség nyílik kisebb palackos kiszerelések forgalmazására és új termékként oxigénnel dúsított változat is piacra kerül. Az egységcsomagok összeállítása és a kiszolgálás gyorsabb és gazdaságosabb. A fejlesztés által mind a hazai, mind a külföldi piacon versenyképesebben tud részt venni a vállalkozás.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: Már napi másfél liter Brill ásványvíz elfogyasztása fedezi a napi jód szükségletet, lúgos hatása az elsavasodott szervezetünk egyensúlyának beállításában, alacsony kalcium és magnézium tartalma pedig a szervezet méregtelenítésében segít. Mérsékelt ásványi anyag TDS 390mg/l és deutérium tartalmú 143 ppm/l víz.