Maus Haus Vendégház eszközbeszerzése

majort
2023. 11. 13., h – 09:11

LEADER munkaszervezet megnevezése: Csele-Borza Völgye Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-16-8.1.1-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Maus Haus Vendégház eszközbeszerzése

Megvalósítási hely pontos címe: Véménd, Kossuth u. 22.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2022.05.19.

Elnyert támogatási összeg: 10.000.000 Ft

Teljes projekt összeg: 16.666.666 Ft

Projekt célja: A Toner Plusz Kft által megvalósítandó projekt általános célja a térségbe látogató turisták számának, illetve az itt eltöltött időnek, az igénybe vett szolgáltatásoknak a növelése a Maus Haus Vendégház általános minőségének és szolgáltatási színvonalának emelésével.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A projekt megvalósítása: a vendégház szolgáltatási színvonalának emelése érdekében eszközbeszerzést végzett a pályázó. A beszerzett eszközök: elektromos férfi és női kerékpárok az aktív turizmus iránt érdeklődőknek, ping-pong asztal, játszótér a családdal, gyermekekkel érkezőknek, spinning, kondigépek a szabadidő sportok kedvelőinek, jakuzzi, szolárium azoknak, akik kényeztetni szeretnék magukat, rendezvénysátor, rendezvény asztal rakásolható székekkel a nagyobb rendezvények kulturált lebonyolításához.

Innovációs elemek bemutatása: Pajta átalakítása rendezvénytérré sátoros megoldással, illetve az elektromos kerékpárok.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: A pályázó a projekt keretében tervezi aktív turizmus és szabadidősport igényeit kielégítő szolgáltatást fejlesztett. A vidéki turizmusban résztvevők motivációs tényezői között a pihenés, regenerálódás, élményszerzés, kaland és romantikakeresés mellett egyre inkább divat az aktív turizmus, azaz a környék természeti értékeinek megismerése kerékpáron vagy éppen gyalogosan. Véménd és környéke csodálatos természeti adottságainál fogva ideális célpont az aktív kikapcsolódást keresőknek és pihenésre vágyóknak egyaránt. Ezen igény kielégítését szolgálha a kerékpárok beszerzése. A vendégházat igénybe vevők több, mint 60 %-a családos vendég több gyerekkel. A házon belüli idő jobb eltöltését szolgálják a sporteszközök (ping-pong asztal, játszótér, spinning, kondigépek). A településen nem volt olyan vállalkozás, mely jakuzzit, szoláriumot, konditermet kínálna a lakóknak, illetőleg a vendégeknek, így ezzel egy hiányt pótló szolgáltatást vezetett be a társaság.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: Meglévő vendégház szolgáltatási tevékenységének bővítése jóval nagyobb kínálatot jelent, vevőcsalogató, aktív és passzív kikapcsolódási helyszín.