Lánycsók község Központi Parkjának fejlesztése

majort
2023. 11. 13., h – 09:15

LEADER munkaszervezet megnevezése: Csele-Borza Völgye Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-16-8.4.1-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Lánycsók község Központi Parkjának fejlesztése

Megvalósítási hely pontos címe: Lánycsók, Kossuth utca

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2021.10.29.

Elnyert támogatási összeg: 3.380.414 Ft

Teljes projekt összeg: 4.326.642 Ft

Projekt célja: Lánycsók község Központi Parkjának fejlesztése, padok, szeméttárolók, biciklitárolók beszerzése, parkoló kialakítása.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: Lánycsók központi parkja a község egyik színfoltja. Itt helyezkedik el község egyik játszótere is, valamint a fagyizó, emiatt gyakran látogatott hely a faluban. A parkban található padok, kukák nagyon régiek. Fából készültek, emiatt az idő már meglátszik rajtuk, sokuk
használhatatlan, emiatt szükségessé vált cseréjük. A projekt keretében új eszközök kerülte beszerzése, valamint a parkolóként használt út menti terület letérkövezésével rendezett, használható parkolóterület alakult ki.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: A parkba jó minőségű, kedvező árú új eszközök kerültek beszerzése, amik várhatóan további jó ideig kiszolgálják a parkba érkező lakosokat. A parkoló pedig hosszú távon nyújt minőségi parkolólóhelyeket akár a parkba, akár a focipályára, vagy a kultúrházba érkezőknek.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: Parkfejlesztés valósult meg, a régi, elkopott eszközök helyett, így minőségi időt tölthetnek a lakosok a zöld környezetben. A parkoló szükséges volt és így akár több érkező vendéknek nyújthat biztonságos, jól megközelíthető helyet.