A tiszadorogmai Farkas Vendégház fejlesztése

majort
2023. 11. 13., h – 09:39

LEADER munkaszervezet megnevezése: Dél-borsodi LEADER Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-20-5-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: A tiszadorogmai Farkas Vendégház fejlesztése

Megvalósítási hely pontos címe: 3466 Tiszadorogma, Kisgyep út 11.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2022.09.30.

Elnyert támogatási összeg: 4.975.619 Ft

Teljes projekt összeg: 7.145.218 Ft

Projekt célja: A projekt célja, hogy a vendégek igényeire támaszkodva az eddig 3 napraforgós minősítésű Farkas Vendégház elérje a 4 napraforgós minősítést valamint a szálláskapacitás is növekedjen.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A Tiszadorogma, Kisgyep utca 11. szám alatti Farkas Vendégház vonatkozásában a tetőtér került beépítésre. Az előtér, a két szoba és a két fürdőszoba kialakításhoz gipszkarton válaszfalak kialakítására került sor. Megtörtént a helyiségek burkolása, festése, a külső fa felületek festése, kezelése. Külső lépcső kialakítására került sor. A tetőtérbe bútorok, felszerelési tárgyak, illetve infokommunikációs eszközök beszerzése valósult meg. Kialakításra került egy infosarok, ahol saját marketing anyagok és a térség turisztikai szolgáltatóinak, vállalkozásainak bemutató anyagai jelennek meg.

Innovációs elemek bemutatása: A tulajdonos az infosarok létrehozásával új értékesítési móddal kapcsolatos innovációt hozott létre. Az infosarokban elsősorban az együttműködő turisztikai partnerek marketing kiadványai jelennek meg.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: A Farkas Vendégház 4 napraforgós minősítéssel a dél-borsodi térség egyik minőségi szálláshelyévé lépett elő. Korábbi LEADER forrásból a tulajdonos már megvalósított egy táncpajtát, ahol rendezvényeket és falusi hízóvágásokat szervez évente több alkalommal. A fejlesztés eredményeként létrejövő minőségi szálláshely és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások hatására a vendégforgalom növekedése tapasztalható a Farkas Vendégházban.