Mellékhelyiség a Népi Hagyományőrző Közösségi Ház udvarán

majort
2023. 11. 13., h – 09:55

LEADER munkaszervezet megnevezése: DÉLI NAPFÉNY LEADER EGYESÜLET

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1-21-3-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Mellékhelyiség a Népi Hagyományőrző Közösségi Ház udvarán

Megvalósítási hely pontos címe: Deszk, Széchenyi István u. 35. (hrsz: 046)

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2023.04.30.

Elnyert támogatási összeg: 3.812.384 Ft

Teljes projekt összeg: 4.485.157 Ft

Projekt célja: Deszk Község Önkormányzata az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a hazai központi költségvetési előirányzatból elnyert összegből mellékhelyiség kialakítását valósította meg a kizárólagos tulajdonában lévő Deszk, Széchenyi István u. 35. (hrsz: 046) cím alatt található Népi Hagyományőrző Közösségi Ház udvarán.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A fejlesztést az indokolta, hogy a Népi Hagyományőrző Közösségi Ház rendezvényeinek (hagyományőrző rendezvények, helyi és vendégkiállítások stb.) növekvő látogatószáma miatt elengedhetetlenné vált egy állandó illemhely kialakítása.

Innovációs elemek bemutatása: A fejlesztés egy hagyományőrző közösségi ház udvarán valósult meg . Az összes munkafolyamat során fontos szempont volt, hogy az építés tekintettel legyen az udvar más építményeire, azok jellegére. Az összhang a hagyományos építkezéssel megvalósult előző fejlesztéssel érintett épülettel megvalósult.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió A nem engedélyköteles építési tevékenység során a főfalak, a válaszfalak, a tetőszerkezet, a szigetelés, a nyílászárók és a belső burkolat kialakításával létrejött szociális melléképület lehetővé teszi, hogy a jövőben a közösségi tér a rendezvények során teljeskörűen és kulturált módon elláthassa funkcióját.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: A hagyomány és a modern eszközök felhasználásának összhangját a terv és a kivitelezés gondos munkája segítette.