A községi tornaterem öltözőinek korszerűsítése és eszközbeszerzés

majort
2023. 11. 13., h – 09:57

LEADER munkaszervezet megnevezése: DÉLI NAPFÉNY LEADER EGYESÜLET

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-21-3-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: A községi tornaterem öltözőinek korszerűsítése és eszközbeszerzés

Megvalósítási hely pontos címe: 6763 Szatymaz, Kossuth u. 30.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2020.12.08.

Elnyert támogatási összeg: 5.000.250 Ft

Teljes projekt összeg: 9.099.931 Ft

Projekt célja: Projektünk célja a helyi szabadidős és sport szolgáltatások minőségi javítása.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: Projektünk részeként a Szent István Katolikus Általános Iskola udvarán található - a helyi szabadidő és sportélet központi helyszíneként is funkcionáló - tornaterem két különálló öltözőjéhez tartozó vizesblokkok felújítása, korszerűsítése valósult meg.
A projekt eredményeként megtörtént 2 db vizesblokk felújítása (burkolás, festés, szellőző rendszer kiépítése, mosdók, wc-csészék, szaniterek cseréje stb.), valamint eszközbeszerzés részeként megtörtént 2 db öltöző pad, 3 db 2 m-es tornapad és 1 darab 4 m-es tornapad beszerzése.

Innovációs elemek bemutatása: A modern fürdő és vizesblokk a szabadidős tevékenységekhez és a rekreációhoz szükséges higiéniai viszonyokat javítja. A községünkben bármilyen kültéri rendezvényhez használható, korra és használatra tekintet nélkül igénybe vehető. Az innovatív eleme éppen az, hogy nem a tornaórához vagy sporteseményhez köthető és mégis egyedi, a közösség helyi kiszolgálása céljából valósult meg.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: A fejlesztés hatásaként két új, korszerű és igényes vizesblokk jött létre, minőségi javulást eredményezve ezzel a községi szabadidős és sportéletben.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: A fejlesztés nem csak közérzet javító, rekreációs hatással bír, hanem biztosítottá válnak általa a szabadidős és sportszolgáltatások minőségi kiegészítőjeként az alapvető higiéniás feltételek is. A projekt hatásaként minőségi szolgáltatás-fejlesztés következik be a településen, amely élhetőbbé teszi a kistelepülést, így hosszútávon közvetetten hozzájárul a község népességmegtartó képességéhez.