Halimba geoturisztikai látnivalóinak fejlesztése

majort
2023. 11. 13., h – 10:34

LEADER munkaszervezet megnevezése: Éltető Balaton-felvidékért Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP-19.2.1.-28-1-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Halimba geoturisztikai látnivalóinak fejlesztése

Megvalósítási hely pontos címe: Halimba, Petőfi u. 21.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2021.10.31.

Elnyert támogatási összeg: 2.548.173 Ft

Teljes projekt összeg: 3.397.568 Ft

Projekt célja: A www.balatonfelvidekitura.hu oldalon található halimbai látnivalók, értékek népszerűsítése a cél, mely által a Balaton-felvidék turisztikai kínálat színvonalának és összehangoltságának erősítése valósul meg.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A projekt alapját egy tervtanulmány képezi, ebben a tanulmányban került meghatározásra 3 túraútvonal útvonala. A településen meglévő 3 útvonal mellé újabb 3 túraútvonal készült el, mely egyéb látnivalókat is érint a településen. Ehhez kapcsolódóan készültek el marketinganyagok, melyek a túraútvonalak népszerűsítését eredményezi.

Innovációs elemek bemutatása: Az elkészült marketinganyagok nem csak nyomtatott formában, hanem elektronikusan is elérhetőek, így még nagyobb célközönséghez juthat el az információ.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: A projekt eredménye, hogy bővül Halimba turisztikai kínálata a már meglévő turisztikai értékek fejlesztésével. A projekt során készültek tájékoztató táblák, fotódokumentáció, térkép, nyomtatott és elektronikus szóróanyag, melyek segítségével szélesedik a marketingeszközök köre, így még több emberhez eljuthatnak a Halimbán található látnivalók.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: A projekt segítségével egy útvonal hálózat jöhetett létre, mely egy kisebb település turisztikai kínálatát hivatott népszerűsíteni.