Rendezvényterem építése A Balaton-felvidéki Túra útvonalán

majort
2023. 11. 13., h – 10:35

LEADER munkaszervezet megnevezése: Éltető Balaton-felvidékért Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP-19.2.1.-28-1-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Rendezvényterem építése A Balaton-felvidéki Túra útvonalán

Megvalósítási hely pontos címe: Lovas, Cif Hegyi út

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2021.11.22.

Elnyert támogatási összeg: 4.986.748 Ft

Teljes projekt összeg: 9.973.499 Ft

Projekt célja: Egy olyan rendezvénytér kialakítása volt a cél, mely lehetővé teszi az együttműködést a Balaton-felvidéki és a Balaton parti települések között. Rendezvények, konferenciák és egyéb közösségi programok számára helyet biztosítani egy csodálatos környezetben.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A beruházás során helyi és veszprémi járásban található vállalkozókkal valósították meg. Környezetvédelmi szempontból kizárólag csak természetes és helyi anyagokat használtak a beruházáshoz, fenntarthatóság miatt a beépített hőszigeteléssel és a földben lévő kivitelezéssel alacsony fűtési költséget értek el. A föld takarással ellátott "zöld" tetővel lényegesen alacsonyabb kivitelezési költséget értek el, és ezáltal takarékossá vált a kivitelezés.

Innovációs elemek bemutatása: A közösségi tér lehetőséget ad,, A Vidék Minősége-Éltető Balaton-felvidék” védjeggyel rendelkező termékek megjelenítésére egy védjegyes termékpolc segítségével.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: Az elkészült rendezvény helyszín egész évben használható, a környező szálláshelyek számára vendégéjszakákat generál. A pályázóval együttműködő partnerek számára értékesítési és bemutatkozási lehetőséget biztosít.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: Az elkészült közösségi tér fenntarthatóan, energiatakarékosan működtethető. A beruházásnál törekedtek a helyi, természetes anyagok használatára.