Szálláshely fejlesztése Somogyjádon

majort
2023. 11. 14., k – 07:46

LEADER munkaszervezet megnevezése: Észak-Kaposi Partnerek Vidékfejlesztési Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-31-2.2.2-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Szálláshely fejlesztése Somogyjádon

Megvalósítási hely pontos címe: Somogyjád, Arany J. utca 2.

Elnyert támogatási összeg: 4.504.956 Ft

Teljes projekt összeg: 5.652.071 Ft

Projekt célja: Somogyjádon egy már működő kiállítóhely és falusi szálláshely fejlesztésére kerül sor bútorok és háztartási gépek beszerzésével, amelyek által a kiállító- és szálláshely turisztikai szolgáltatásait igénybe vevők jobb és korszerűbb szolgáltatáshoz jutottak.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A pályázati felhívás alapján benyújtott támogatási kérelemben tervezett műszaki-szakmai tartalommal, a támogatói okiratban meghatározott határidőn belül valósult meg a „Szálláshely fejlesztése Somogyjádon” c. projekt. Ennek keretében a Somogyjád településen található vendégház épület bútorzatának felújítására, korszerűsítésére került sor. Beszerzésre kerültek ágyak matracokkal, különböző szekrények, asztalok, székek és a teljes elhasználódott konyhai bútorzat cseréjére sor került.

Innovációs elemek bemutatása: A projekt keretében megtörtént az elavult bútorzat cseréje, energiatakarékos innovatív technológiákat alkalmazó háztartási gépek kerültek beszerzésre.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió A projekt eredményeként a szálláshely jobb minőségű szolgáltatást tud biztosítani a turisták számára. Komfortos mai igényeknek megfelelő szállást és felszerelést tud nyújtani az ide látogatóknak. A fejlesztésnek és a kialakított együttműködéseknek köszönhetően a településen növekedett a kiállítóhely látogatóinak a száma, és a vendégéjszakák száma. Ez a növekedés bevétel emelkedést jelent az önkormányzat számára, amely lehetővé teszi további fejlesztések végrehajtását és a turisztikai szolgáltatás további attrakciókkal történő bővítését.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál A megvalósított beruházás hatására száláshely szolgáltatásunk színvonala jelentős mértékben növekedett. A projekt során együttműködéseket alakítottunk ki a térségben lévő turisztikai attrakciókkal, szereplőkkel. Az együttműködésbe bevont partnerekkel való folyamatos kapcsolattartás és kooperáció révén a vendégek számát, és a szálláshely kihasználtságát növelni tudtuk. Az együttműködésekkel a turisztikai szolgáltatások hálózatosodását sikerült megvalósítanunk, amely évről-évre magasabb igénybe vevői számot generálhat.