Játszótéri eszközök beszerzése

majort
2023. 11. 15., sze – 10:26

LEADER munkaszervezet megnevezése: Felső-Tisza Völgye Vidékfejlesztési Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-35-7-20

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Játszótéri eszközök beszerzése

Megvalósítási hely pontos címe: 4800 Vásárosnamény, Bartók Béla u. 24.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2022.05.06.

Elnyert támogatási összeg: 1.994.945 Ft

Teljes projekt összeg: 2.099.945 Ft

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: Támogatási kérelmünkkel az alapítványunk működéséhez kapcsolódó óvodák játszótéri eszközfejlesztését kívántuk megvalósítani, melyet a Felső-Tisza Völgye Vidékfejlesztési Egyesület által meghirdetett Térségi civil szervezetek aktivitásának erősítése című-, VP6-19.2.1.-35-7-20 kódszámú felhívására nyújtottunk be. Célunk, hogy pályázatunk segítségével hét különböző eszközt szerezzünk be az intézményünkben járó óvodás korú gyerekek számára és ezzel testi-szellemi fejlődésüket segítsük a jövőben is. A hét különböző eszköz között van rugós libikóka, melyből 4 db-ot, homokozó, melyből 2 db-ot, napvitorla, melyből 2 db-ot, 63 m2 gumi járólapot, 1 db kiscsúszdát, 55 db fanyelű gyerek gereblyét és szintén 55 db fanyelű gyerek lombseprűt terveztünk.

Innovációs elemek bemutatása: Alapítványunk számára hatalmas segítséget jelentett ez az igen kedvező támogatási lehetőség. Az elnyert összeg nem kimagasló, de alapítványunknak egy vállalható lehetőséget biztosított, nem okozott komolyabb pénzügyi nehézségeket. A felhívás rugalmassága engedte az általunk kiválasztott játszótéri eszközöknek a beszerzését, ténylegesen a szükséges elemek kerültek beszerzése. A fejlesztési lehetőség számunkra azért volt innovatív, mivel biztosította az alapítvány pénzügyi adottságainak megfelelő és gyors fejlesztést és a tartalmával hozzájárult az óvodánkba járó gyerekek testi és lelki fejlődéséhez.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: Hét különböző eszközt szerezhettünk be támogatási kérelmünk segítségével, melyek között van rugós libikóka, melyből 4 db-ot, homokozó, melyből 2 db-ot, napvitorla, melyből 2 db-ot, 63 m2 gumi járólapot, 1 db kiscsúszdát, 55 db fanyelű gyerek gereblyét és szintén 55 db fanyelű gyerek lombseprűt vásároltunk meg. Gyermekeink testi és lelki fejlődését megalapozva a jövőben további kisléptékű fejlesztéseket tervezünk, melyek segítségével hagyományainkhoz kötődő ünnepeinkre megelőzően felkészítjük gyermekeinket, ezzel rögzítjük bennük térségünk, városunk hagyományait. A beszerzett eszközök található olyan eszköz is, mely a szorgalmasságot szolgálja, kötődik a Beregi nép aktív munkavégzéséhez és az arra való neveléshez, környezetünk ápolásához, tisztántartásához – ezeket szolgálja a gyerek lombseprű és gereblye is.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál Rugalmas pályázati felhívás, mely alapítványunk igényeihez illeszkedett. Gyors megvalósítás és elszámolás, kedvező támogatási feltételek.