Mikrovállalkozás fejlesztése

majort
2023. 11. 15., sze – 10:27

LEADER munkaszervezet megnevezése: Felső-Tisza Völgye Vidékfejlesztési Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-35-5-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Mikrovállalkozás fejlesztése

Megvalósítási hely pontos címe: Vásárosnamény, 2419/1 hrsz

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2021.07.03.

Elnyert támogatási összeg: 5.999.999 Ft

Teljes projekt összeg: 8.571.428 Ft

Projekt célja: Vállalkozásunk fő tevékenysége a tetőfedés és tetőszerkezeteknek az építése. Támogatási kérelmünk segítségével kedvező feltételek mellett szerezhettük be egy speciális kosaras emelődarut, melynek segítségével munkavégzésünk sokkal biztonságosabbá vált, illetve tevékenységi körünk is bővült a beszerzés által. Az eszközbeszerzéssel párhuzamosan 4 kW összteljesítményű napelemes rendszer kiépítését is megvalósíthattuk telephelyünknél, melynek segítségével csökkentettük vállalkozásunk működtetési költségeit.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: Mikrovállalkozásunk a vásárosnaményi járásban tevékenykedik, folyamatos megbízásaink vannak tetőszerkezetek javítására és új tetőszerkezetek építésére is. Huzamosabb idej tervezzük a piacon egyedülálló kosaras emelőgépnek a beszerzését, melyet Magyarországon kizárólagos gyártó készít. Vállalkozásunk fenntartása és működtetése, annak költségei nem engedték egy nagyobb kiadásnak, vagyis az általunk kiválasztott kosaras emelőgépnek a beszerzését, így azt hosszú hónapokon keresztül csak tervezgettük. A LEADER pályázati felhívás hatalmas segítséget jelentett vállalkozásunknak, ugyanis az eszközbeszerzés mellett a kiépített napelemes rendszerrel a működési költségeinket is csökkenteni tudtuk.

Innovációs elemek bemutatása: A támogatási kérelem keretében beszerzett kosaras emelőgép kialakítása, működtetése innovatív, a térségben jelenleg a mi vállalkozásunk használ és alkalmaz ilyen jellegű eszközt, melynek segítségével az általunk végzett munka sokkal biztonságosabb, gyorsabb és precízebb. A cégünk fő tevékenysége mellett kiegészítő tevékenységek is megjelentek, melyeket korábban nem tudtunk elvállalni és biztosítani megrendelőinknek. Számunkra innovatív, hogy eszközbeszerzés mellett energiahatékonyságra irányuló fejlesztési részt is megvalósíthattunk pályázatunk keretében azáltal, hogy telephelyünkre egy 4 kW összteljesítményű napelemes rendszert építettünk ki.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: Cégünk nagyon kedvezőnek ítélte meg a LEADER programból történő fejlesztést. A kedvező támogatási szint, a gyors és pontos elszámolás nem zavarta meg vállalkozásunk mindennapos működését, ugyanakkor hozzásegített egy nagyon fontos eszköznek a beszerzéséhez, melyet önerőből nem tudtunk biztosítani. A pozitív fejlesztési eredmények hatásaként folyamatosan vizsgáljuk a pályázati felhívásokat, segítségükkel a jövőben is tervezünk fejlesztéseket megvalósítani.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: Vállalkozásunk fejlesztési igényéhez illeszkedő támogatási felhívás, mely rugalmas és nagyon kedvező. Vállalkozásunk részéről gyors megvalósítás, rövid ideig tartó elszámolás, pozitív eredmények. Biztonságosabb munkavégzés, jobb piaci lehetőségek nyíltak meg a fejlesztés eredményeképpen, illetve energiatakarékos beruházás is egyben a felhívás többoldalúságának köszönhetően.