Dobai Szent István kilátó részleges felújítása

majort
2023. 11. 15., sze – 10:39

LEADER munkaszervezet megnevezése: GEMARA SK Vidékfejlesztési Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-37-4-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Dobai Szent István kilátó részleges felújítása

Megvalósítási hely pontos címe: Doba, 0159/14 hrsz.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2021.09.17.

Elnyert támogatási összeg: 4.749.663 Ft

Teljes projekt összeg: 5.258.900 Ft

Projekt célja: A projekt célja a dobai Szent István kilátó részleges felújítása nyílászáró csere, kéményjavítás, szigetelési munkák elvégzésével.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A Doba külterületén elhelyezkedő, Szent István kilátó az egyik leglátogatottabb turisztikai attrakció a Somlón. Az 1938-ban épített kilátó teljeskörű felújítására sohasem került sor, ám időről-időre állagmegóvó munkálatokat hajtottak végre, így a kilátó működött, azonban beázott, az ablakok régiek voltak, a kéményét javítani kellett, ezért az alábbi munkálatok kerültek megvalósításra: nyílászárók cseréje, kémény javítása, szigetelési munkák víz záró jelleggel.

Innovációs elemek bemutatása: Megújuló energia használata.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: A felújított turisztikai attrakció vonzza az odalátogatókat, erősíti a turizmussal, borászattal foglalkozó lakosságot, vállalkozókat.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: Fontos, hogy hazánk kilátói számtalan történelmi emlékkel, izgalmas kiállítással, lenyűgöző panorámával várják az oda látogatókat. A dobai kilátó remek célpont lehet a családi kiránduláshoz, baráti programokhoz, és múltidéző túrákhoz is.