VI. Bitva-Party c. térségi értékmegőrző program szervezése Nyárád településen

majort
2023. 11. 15., sze – 10:49

LEADER munkaszervezet megnevezése: GEMARA SK Vidékfejlesztési Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-37-8-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: VI. Bitva-Party c. térségi értékmegőrző program szervezése Nyárád településen

Megvalósítási hely pontos címe: Nyárád, Arany János u. 31. 175 hrsz.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2022.12.05.

Elnyert támogatási összeg: 6.447.422 Ft

Teljes projekt összeg: 6.840.786 Ft

Projekt célja: A projekt célja egy térségi értékmegőrző program létrehozása, amelynek fő célja a települések és főként a térségben lakók kulturális identitásának megőrzése, a hagyományok ápolása és kapcsolatépítés megteremtése a kapcsolódó települések önkormányzatai, civil szervezetei és a lakosság között. További cél a kapcsolatok erősítésén, kulturális egységen túl egy gazdasági egység megteremtése, helyi termékek bemutatása.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A rendezvény immár VI. alkalommal került megrendezésre. A testvér-településekről és a Kultúra határok nélkül projekthez csatlakozva további 20 településről érkeztek delegációk. A pályázat költségei között az alábbiak merültek fel:

-Eszközbeszerzés: sörpad garnitúrák beszerzésének költsége

-Marketing költségek: szórólapok, plakátok, molinók, hirdetések, reklámriport és reklám videóanyag felvételének és szerkesztésének költségei -Rendezvényszervezés költségei: fellépők díja, szerzői jogdíjak, színpadtechnika, hangosítás, moderálás, biztosítási költségek, programszervezés költsége, kapcsolódó kiadások. A több napos rendezvényen mindenki találhatott magának kedves programot, többek között gyerekjátékok, sztárfellépők, főzőverseny, a labdarúgócsapat éremátadója továbbá fotókiállítás is színesítette a programot.

Innovációs elemek bemutatása: A pályázat által rendelkezésre álló anyagi forrásnak köszönhetően nagyon színvonalas, falun ritkaságnak számító három napos rendezvényt tudott a pályázó megszervezni.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: Az elmúlt években szemléletformáló és hagyományteremtő szándékkal igyekeztek a falunapok helyett olyan rendezvényeket létrehozni, melyek településük múltjához, sajátosságaihoz szervesen kapcsolódik.
A 2021-es évben különleges alkalomnak számított rendezvényünk, mivel ötödik évfordulóját ünnepelhettük. Ez alkalomból igyekeztünk igazán színes programkínálattal előállni, mely sokféle műfajt felvonultatott, és minden korosztályt megszólított.
A tervezéskor számba vettük a település humán erőforrását, a kisközösségeinket, kiemelt figyelmet fordítva arra, hogy mind lehetőséget kapjanak a három nap folyamán.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: Egy több napos rendezvény sokkal több lehetőséget jelenthet a falvak fennmaradásához, közösségformálásához.