Galgóczi Pékség Fejlesztése

majort
2023. 11. 15., sze – 10:55

LEADER munkaszervezet megnevezése: GERJE-SZTŐK HVK Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-38-8.1.2.-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Galgóczi Pékség Fejlesztése

Megvalósítási hely pontos címe: 2755 Kocsér, Kossuth utca 1.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2021.01.21.

Elnyert támogatási összeg: 3.445.520 Ft

Teljes projekt összeg: 5.300.800 Ft

Projekt célja: Kocséron működő családi pékség - Galgócziék Sütödéje - gépeinek modernizálása.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: Galgócziék Sütödéje 1989 óta Kocsér meghatározó családi péksége. A 25 éve működő vállalkozás kiszolgálja a helyi és a környező települések igényeit. A géppark az évek során amortizálódott, már nem képes megfelelő mennyiségi és minőségi péktermék előállítására. A család a régi ízek mellett új receptúrák bevezetésével is foglalkozik, melyek mindig az aktuális igényekre reagálnak. Ezért vált szükségessé egy új és jóval hatékonyabb nyújtógép, valamint egy tésztaadagoló beszerzése.

Innovációs elemek bemutatása: Hosszabb konzultáció és egyeztetés előzte meg a gépek kiválasztását. A cél a jobb teljesítmény elérése, az energiafelhasználás csökkentése volt a környezeti és klímaadaptációs elvárások figyelembevétele mellett. Ezért a választás két megfelelő paraméterekkel rendelkező gépre, egy svájci gyártmányú nyújtógépre és egy holland adagolóra esett. Hosszú élettartamú, megbízható, alacsony szervíz és kopóalkatrész igényű gépek kerültek beszerzésre.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: Az új gépekkel növekszik a termelés. A megnövekedett termeléssel szélesebb körhöz jutnak el a sütöde egészséges és minőségi termékei. A vállalkozás támogatja az adalékmentes sütés elvét és nagy hangsúlyt fektet a laktóz- illetve gluténmentes termékekre is.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: Kisebb ráfordítással magasabb teljesítmény és csökkent energiafelhasználás valósul meg, mellyel a vállalkozás meg tudja őrizni piaci helyzetét.