Aktív háló Forráskúton

majort
2023. 11. 18., szo – 08:17

LEADER munkaszervezet megnevezése: HÖKTE LEADER HACS

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-43-5-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Aktív háló Forráskúton

Megvalósítási hely pontos címe: Forráskút

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2020.11.27.

Elnyert támogatási összeg: 15.835.568 Ft

Projekt célja: A települési aktív kikapcsolódás elősegítése.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A beruházással a Forráskúton 2 korábbi közösségi tér újult meg illetve 3 új jött létre, melyeken kulturált és biztonságos környezetben a településen élők szabadidős tevékenységeket végezni, sportolni, játszani, vagy csak pihenni. A terek alkalmasak a közös családi programok, csapatversenyek megrendezésére is. A megújult helyszíneken kültéri játszó és fitnesz elemek kerültek kihelyezésre. Asztalok, padok, tárolók, hulladékgyűjtők, 10-15 férőhelyes kerékpártárolók kerültek beszerzésre, telepítésre.

Innovációs elemek bemutatása: A fejlesztés egyaránt hozzájárul a településen élő fiatalabb és idősebb generáció kikapcsolódási lehetőségeihez. A fejlesztések közösségformáló szerepe mellett a generációk közötti szocializációs különbségek csökkenéséhez is hozzájárulnak.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: A fejlesztésnek köszönhetően javul a település népességmegtartó képessége, a lakossági közérzet, ill. további sportolási lehetőséggel bővült a községi szolgáltatások köre, ezzel is hozzájárulva az egészséges életmód szemléletéhez.