„Múlt-kori” kikapcsolódás

majort
2023. 11. 18., szo – 08:21

LEADER munkaszervezet megnevezése: HÖKTE LEADER HACS

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-43-5/B-19

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: „Múlt-kori” kikapcsolódás

Megvalósítási hely pontos címe: Forráskút

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2022.09.30.

Elnyert támogatási összeg: 4.471.333 Ft

Projekt célja: A hagyományok, rég múlt sportjainak népszerűsítése, bemutatása.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: Forráskút központi területén került kialakításra a régi időket felidéző, hagyományos, fedett, szabadtéri kuglipálya. A beruházás során kiemelt hangsúlyt fektettek a hagyományokra, a lehető legtöbb természetes anyag felhasználására törekedtek.

Innovációs elemek bemutatása: A hagyomány és a mozgás ötvözése egy új közösségi színtér kialakításával, melyet a fiatalabb és idősebb generáció is egyaránt hasznosíthat.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: kuglipálya megépítésével teljessé válik a helyi művelődési ház környékének kihasználása és bővül a művelődési ház szolgáltatása is.
Nem csak a kisebb gyermekek számára nyújt ezáltal kikapcsolódási lehetőséget, hanem az ifjúság, felnőtt és senior korosztály számára is. Ezáltal csökkenthető lesz a generációk közötti különbség. A játék összehozza a családokat, barátokat korosztálytól függetlenül. A színtér mozgásra buzdítja annak használóit, valamint a csapatjátéknak köszönhetően személyiség fejlesztő hatása is lesz.