Műanyag nyílászáró gyártó üzem rekonstrukciója

majort
2023. 11. 18., szo – 08:22

LEADER munkaszervezet megnevezése: Hortobágyi LEADER Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-45-1.-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Műanyag nyílászáró gyártó üzem rekonstrukciója

Megvalósítási hely pontos címe: 4069 Egyek Fő utca 58 szám (Hrsz.:252)

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2020.04.30.

Elnyert támogatási összeg: 9.999.968 Ft

Teljes projekt összeg: 17.425.011 Ft

Projekt célja: Az Egyek Fő utca 58 szám alatti ingatlan régebben az egyeki ipartestület épületeként, moziként, színházként végül varrodaként funkcionált. A kor igényeit követve most egy műanyag nyílászáró üzem optimális feltételeit valósította meg. A versenyképesség javítása érdekében épület energetikai modernizálás, akadálymentesítés, funkció bővítés és épület modernizálás volt szükséges. A modernizálás eredményeként termelékenység javulást, munkahelyteremtést és rentábilisabb működést célozta meg.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A vállalkozás nyílászárókat állít elő, emellett különféle szolgáltatások kialakítását végzi pl.: nyílászárók beépítése, árnyékolástechnikai eszközök felszerelése, termékskála bővítése- alumínium profilú nyílászárókkal. A gazdag makrogazdasági környezet és a lakosság egyre növekvő energiatudatos takarékossági igénye továbbá a hagyományos fa szerkezetű nyílászárók drágulása és karbantartási igénye kedvező piaci feltételeket teremtett a műanyag nyílászárók elterjedésének. A megalakított családi vállalkozás legfőbb célja a megvalósuló gazdasági tevékenység hosszú távú fenntarthatóságának biztosítása, a versenyképesség javítása, és a piaci igények minél rugalmasabb és költséghatékonyabb kielégítése.

Innovációs elemek bemutatása:

D-típusú tábla elkészítése, kihelyezése: A KTK2020 alapján 1 db „D”-típusú projekttábla elkészült. A projekttábla az épület jól látható részén a bejárat mellett került elhelyezésre, eleget téve tájékoztatási kötelezettségemnek. A szelektív hulladékgyűjtés megvalósítása.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: Kialakításra került egy 6,60*3,00 m méretű épülethez kapcsolódó fedett szín, mely nem haladja meg az 50 m3 és gerincmagassága 3.00 m –ezért nem építési engedély köteles tevékenység. További nem építési engedély köteles tevékenységek az épületen: Felújításra kerültek az épület meglévő vizesblokkjai. Akadálymentesítésre került az épület bejárata, akadálymentes wc került kialakításra. Az épület új cserepes lemez fedést kapott. A meglévő fedélszék kijavításra került. Az épület a meglévő részben elbontott radiátoros fűtési rendszere rekonstrukcióra került. Az épület telkén 277 m2 területen nagy teherbírású térburkolat létesült.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál:

A megvalósult beruházás több célját is elérte:
● lehetőséget biztosít a jövőbeni fejlődéshez. Az elkészült infrastruktúrának köszönhetően az alkalmazottak létszáma 12-13 főig növelhető.
● A kialakított infrastruktúra biztosítja a gazdaságos és hatékony működéshez szükséges ideális feltételeket.
● Sikerült a családi vállalkozásunkhoz stabil alapokat teremteni, mellyel a helyi gazdaságot is fejlesszük. Olyan kínálatot biztosítunk helyben, amilyen eddig nem volt.
● A szelektív hulladékgyűjtés megvalósításával sikerült a környezeti fenntarthatóság érdekében is tennünk.